Atac armat la metroul din New York

Autoritățile sunt în alertă după ce un bărbat care purta mască de gaze și o vestă portocalie a aruncat cu fumigene și grenade, iar apoi a început să împuște la întâmplare. Individul mascat a împușcat mai multe persoane în subteran când stațiile metroului erau pline de navetiști. 23 oameni au fost răniți și au fost transportați la spitalele din zonă. Cinci dintre aceștia sunt în stare critică. 

Polițiștii din New York au identificat principalul suspect. Frank James, în vârstă de 62 de ani, este bănuit că ar fi autorul agresiunii. Americanul a postat mai multe clipuri pe rețelele de socializare cu conținut extremist.

Imagine

Atacul a avut loc cu o zi în urmă, la primele ore ale zilei, când traficul era aglomerat. Chiar la închiderea uşilor trenului de metrou, un bărbat care purta mască de gaze și o vestă portocalie a aruncat cu fumigene și grenade, iar apoi a început să împuște în stânga și în dreapta, au povestit martorii.

Călătorilor nu li s-a părut nimic suspect la individ, crezând că lucrează la compania care se ocupă de reparații la metrou. După atac, mai multe persoane au căzut la pământ, pline de sânge. 

Până la sosirea echipajelor de salvare, ceilalți pasageri i-au ajutat pe răniți. Odată ajunși în subteran, pompierii au găsit geanta atacatorului în care se aflau mai multe dispozitive nedetonate. 

Toate străzile au fost împânzite de forțele de ordine. 

Oamenii legii din New York au pornit o anchetă amplă să vadă dacă Frank James este adevăratul atacator sau dacă a avut și alți complici.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI