VIDEO Mesaj anti-Putin la principala televiziune de știri a Kremlinului

Incident șocant în direct, la principalul post TV de propagandă al lui Vladimir Putin. În timpul unui buletin de știri, o angajată a apărut în spatele prezentatoarei, cu mesajul „Opriți războiul! Nu credeți ce vă spune propaganda.” Reacția producătorilor nu a fost cea mai promptă, protestatara reușind să afișeze mesajul timp ce aproape 5 secunde. 

Marina Ovsianikova, editor de știri la programul 1 al Televiziunii ruse, a agitat un carton pe care scria „Opriți războiul! Nu crede propaganda! Te mint aici!”, înainte ca producătorii să treacă la un material înregistrat, potrivit Bloomberg.

Ziarul Novaia Gazeta, una dintre puținele publicații care încearcă, în condițiile cenzurii brutale impuse de regimul Putin, să transmită și opinia celor care se opun intervenției în Ucraina, a postat o captură de ecran a incidentului. Mesjaul antirăzboinic a fost blurat, pentru ca publicația să nu intre sub incidența legii care pedepsește orice informații care denigrează Armata și statul rus.

Postul TV a anunțat că investighează incidentul, în timp ce jurnalista a fost reținută, pentru „acțiunile sale publice care vizează discreditarea utilizării Forțelor Armate ale Federației Ruse pentru a proteja interesele Federației Ruse și ale cetățenilor săi, menținerea păcii și securității internaționale”, a informat agenția de presă TASS.

Jurnalista se pare că are un tată ucrainean și le-ar fi spus colegilor, înainte de a afișa mesajul, că îi era rușine să mai vândă minciunile Kremlinului. Ea ar fi adăugat: „Nu ne pot băga pe toți în închisoare”.

 
Marina Ovsianikova, jurnalista care l-a sfidat pe Vladimir Putin, a lăsat și o filmare în care-și justifică gestul. 

Ce se petrece acum în Ucraina e o crimă, iar Rusia e stat agresor

„Ce se petrece acum în Ucraina e o crimă, iar Rusia e stat agresor. Cel care face asta este un singur om, Vladimir Putin. Tatăl meu e ucrainean, mama mea e rusoaică. Iar ei niciodată nu au fost dușmani. Acest colier de la gâtul meu este un simbol că Rusia trebuie să oprească imediat războiul fratricid,” a spus Marina Ovsianikova.

„Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Pervîi Kanal (Canalul 1). Și mi-e rușine că am făcut asta, că am făcut propagandă, că am zombificat poporul rus. Am tăcut în 2014, când a început. Am tăcut la mitinguri, când se făceau pentru Crimeea, când organiza Navalnîi, noi pur și simplu am privit în tăcere acest regim anti-om. Încă 10 generații de-ale noastre de acum înainte nu vor spăla această rușine, acest război fratricid”, a transmis jurnalista în mesajul video.

Primul canal, denumirea occidentalizată a Televiziunii de Stat din perioada sovietică, era în 2014 cel cel mai urmărit post TV din Rusia, cu o audiență estimată la 250 de milioane de oameni în întreaga lume. Instituția a fost implicată, în ultimii ani, în mai multe scandaluri legate de promovarea de informații distorsionate sau falsificate în scopuri propagandiste. În 2018, PK a fost prezentat filmarea unui exercițiu al armatei ruse drept o intervenție reală în timpul conflictului din Siria.

 

⚡️The girl with the ani-war poster is „Channel One” editor Marina Ovsyannikova. She\”s already been arrested

Before going on air, the girl recorded a video message in which she condemned the war in #Ukraine and stated that she was ashamed of her propaganda activities. pic.twitter.com/cMraAQCw5R

— NEXTA (@nexta_tv) March 14, 2022

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI