Președintele ucrainean: „Forțele de ocupație ruse atacă Centrala nucleară de la Cernobîl” – Angajații instituției au fost luați PRIZONIERI de război

Sunt în desfăşurare lupte în apropierea depozitului cu deşeuri nucleare al centralei de la Cernobîl, unde armata rusă a pătruns dinspre Belarus. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, avertizează că forțele de ocupație ruse atacă Centrala nucleară de la Cernobîl. Angajații instituției au fost luați prizonieri de război.

Armata rusă a preluat controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl, relatează realitatea.net

„Trupele au intrat dinspre Belarus în zona centralei de la Cernobîl. Membrii Gărzii naţionale care protejează depozitul opun rezistenţă îndârjită”, a scris pe Telegram oficialul Anton Gheraşcenko, consilier în Ministerul de Interne ucrainean.

„Dacă depozitul este distrus de loviturile de artilerie ale adversarului, praful radioactiv ar acoperi Ucraina, Belarusul şi ţările UE”, a adăugat acesta.

La scurt timp apoi, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că soldaţii ucraineni „îşi sacrifică vieţile” pentru a evita un al doilea Cernobîl, referindu-se la accidentul nuclear petrecut acolo în 1986. „Forţele de ocupaţie ruse încearcă să cucerească centrala de la Cernobîl. Apărătorii noştri îşi riscă vieţile pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete”, a spus preşedintele.

La ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a acuzat „abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor sale privind garanţiile de securitate, Rusia a lansat joi dimineaţă o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, cu atacuri aeriene şi cu rachete asupra instalaţiilor militare ucrainene şi incursiuni terestre şi desanturi maritime din mai multe direcţii, inclusiv dinspre Belarus.

Potrivit armatei ucrainene, patru rachete balistice au fost trase dinspre Belarus, în direcţia sud-vest.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI