JO Beijing: Schioarea Maria Constantin a fost descalificată în proba de slalom

Schioarea Maria Constantin a încheiat în lacrimi prima manșă a calificărilor probei de slalom după ce a fost descalificată ca urmare a ratării unei porți. Principala favorită a competiției de la JO Beijing 2022, americanca Mikaela Shiffrin, a avut aceeași soartă din cauza unei greșeli.

Maria Constantin a plecat a 79-a de la start şi la un moment dat, avea doar sub două secunde diferență față de lider. Din păcate, ea nu a reuşit să treacă în partea de sus a traseului de o poartă şi a fost descalificată din concurs.

La sosire, Maria a fost aşteptată de antrenorul Alexandru Barbu, de colegul ei, schiorul Alexandru Ştefănescu, de Raluca Strămăturaru şi de medicul Dan Tănase. Fiecare a încercat să o încurajeze.

Pentru Maria Constantin, participarea olimpică de la Beijing 2022 se încheie cu locul 45 de la slalom uriaş.

Şi americanca Mikaela Shiffrin, mare favorită a probei, a parcurs doar câteva porţi în prima manşă, înainte de a greşi şi a fi eliminată. Sportiva de 26 de ani esta la al doilea eşec la Beijing.

Este pentru prima dată în mai bine de zece ani când Mikaela Shiffrin nu termină două probe tehnice la rând.

Ea a cucerit aurul olimpic la Soci, în 2014, la slalom, şi la Pyeongchang, în 2018, la slalom uriaş, probele ei preferate. De asemenea, Shiffrin are în palmares patru titluri mondiale la slalom, pe lângă multe alte medalii.

Liderul Cupei Mondiale a lăsat să se înţeleagă că va concura la toate probele de schi alpin care mai sunt de disputat, super-G, coborâre, combinată şi pe echipe, conform News.ro.

Foto: COSR

Sursa: Sursa Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI