Olguța Vasilescu, ATAC la Raluca Turcan: „Iar nu ți-ai făcut temele! O să murim noi două, și pensiile nu vor sări de 2000 de lei!”

Majorarea pensiilor încinge spiritele între PSD și PNL. Atacuri reciproce între Lia Olguța Vasilescu și Raluca Turcan pe tema renegocierii PNRR au fost lansate marți, înaintea negocierilor coaliției. Fostul ministru PSD al Muncii o critică dur pe Raluca Turcan, tot fost ministru la Muncă, după ce liberala a catalogat tensiunile provocate de colegii de guvernare drept „o perdea de fum”.

„Raluca, iar nu ți-ai făcut temele! Iar dai cu bâta în baltă! Dacă nu îți mai amintești, poate fiindcă erai foarte afectată de vestea că PSD va cere la negocieri Ministerul Muncii, scrie negru pe alb, în Programul de Guvernare PSD-PNL-UDMR, că în următorii patru ani guvernul va ține cont de „condiționalitățile de modernizare asumate prin PNRR și de NEGOCIERILE cu Comisia Europeană”, în ceea ce privește sistemul de pensii. (…) Deci, nu prea mai avem de ce să vă cerem vouă voie să renegociem procentul de 9,4 la sută din PIB pentru pensii acum, de vreme ce am stabilit CLAR că nu intrăm la guvernare decât dacă păstrăm actuala lege a pensiilor 127/2019, pe care, de asemenea, am scris-o în programul de guvernare și dacă renegociem cu CE procentul din PIB. (…)

Te-ai chinuit și să ne scrii un tabelaș cu cine cât a dat la pensii din PIB, ca să reiasă că tu ai dat cel mai mare procent, uitând, dragă Raluca, faptul că acesta trebuia să fie mai mare, conform Legii 127/2019 și că PIB-ul, afectat de pandemie și proasta guvernare din acel an, a fost unul de-a dreptul rahitic față de cât trebuia să fie. (…)

Legea 127/2019, dragă Raluca, înseamnă 11,7 la sută din PIB, nu 9,4, deci, dacă ne raportăm strict la această lege, pensiile scad! În plus, în cei 9,4 intră și pensiile speciale, adică încă vreo 10 miliarde de lei. Așa că nu ne mai da exemple cu 7 sau 8 la sută din PIB, că nu au nicio relevanță! Mai ales atunci când, prin PNRR, statul român, prin semnatura unor habarniști, și-a asumat că politicile pe pensii nu se schimbă până in 2070!!!!! Adică o să murim noi două, Raluca dragă, și pensiile nu vor sări de 2000 de lei! Mă întreb când vei înțelege cât de gravă e situația și ce l-ai lăsat pe plopistul Ghinea să ne facă nouă tuturor, fără să dai cu el de toți pereții și să te impui ca ministru al Muncii?”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

 

Olguța Vasilescu i-a răspuns colegei sale liberale după ce Raluca Turcan  a acuzat PSD că renegocierea PNRR este doar „o perdea de fum”. 

Sursa: Realitatea Din PSD

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI