Acuzații grave! Rusia spune că SUA sădește rusofobie în rândul cetățenilor americani

Rusia acuză SUA că sădește rusofobie în rândul cetățenilor săi și în mai multe state din lume și a transmis că Ucraina a fost „inundată” cu arme din SUA și NATO.

„Sădind rusofobia în rândul cetățenilor săi și a statelor care au aceleași concepții, vorbind despre acumularea de trupe ruse ca fiind cauza principală a tuturor problemelor, (SUA – n.red.) uită să clarifice că se vorbește despre forțele ruse pe teritoriul rus”, a transmis Rusia, conform The Independent. 

De asemenea, Rusia a ridicat întrebări cu privire la prezența marinei americane în apropierea coastei ruse și a acuzat SUA de creșterea tensiunii în regiunea Mării Negre.

Rusia acuză SUA că sprijină militanții din Siria

Misiunea rusă a acuzat, de asemenea, SUA că sprijină militanții din Siria, din Idlib, și întărește pozițiile cu un grup militant cândva afiliat al-Qaeda, numit Hayat Tahrir al-Sham.

„Sub pretextul de a avea grijă de sirienii deținuți cu forța de Hayat Tahrir al-Sham la Idlib ca scut uman, diplomația americană, în detrimentul contribuabililor, îi sprijină efectiv pe militanți”, se spune.

„Prin întărirea pozițiilor lui Hayat Tahrir al-Sham, Washingtonul se împușcă în picior, declarându-și angajamentul față de integritatea teritorială a Republicii Arabe Siriene”.

Declarația a venit ca un răspuns la comunicatul de presă al Misiunii Permanente a SUA la ONU din 22 ianuarie, în care Washingtonul acuzat cele cinci teme recurente de dezinformare din partea Moscovei .

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI