STB a publicat anunțuri de angajare. Caută șoferi care să-i înlocuiască pe greviști

Conducerea STB nu cedează în fața greviștilor și, în a cincea zi în care transportul public de suprafață e paralizat de proteste, în București, societatea a anunțat că face angajări.

Pe site-ul STB a fost publicat, luni, un anunț de angajare.

“SOCIETATEA DE TRANSPORT BUCUREŞTI STB SA angajează personal calificat în meseria de conducător autobuz”, se arată în anunțul care prezintă condițiile de recrutare.

Adrian Criț, directorul STB, a anunțat, luni, că au fost depuse plângeri penale contra celor care au organizat această grevă ilegală.

“Pe site-ul STB SA astăzi a fost publicat anunțul de angajare pentru șoferi de autobuze, nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ și în continuare protestează fără să aibă nicio dorință. Există în continuare disponibilitatea conducerii de a discuta soluții. În momentul de față, prin manipularea unor lideri, se dorește doar demisia mea, nu se dorește altceva. Din păcate ne vom afla în imposibilitatea plății salariilor, cei care nu vin la locul de muncă sunt responsabili pentru acest lucru. Forma de protest, așa cum este în decizia tribunalului, este ilegală. Șoferii care doresc să iasă pe traseu sunt amenințați, există înregistrări, organele de cercetare penală își vor face datoria”, a declarant acesta.

Criț spune că, în multe cazuri, șefii de autobaze nu au înmânat cheile și actele autovehiculelor.

Potrivit directorului STB, în fiecare zi s-au provocat pierderi de circa 4,8 milioane de lei.

Surse citate susțin că sancțiunile administrative și disciplinare pot merge până la desfacerea contractelor de muncă.

Sursa: Realitatea de Ilfov

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI