Temperaturi EXTREME, în toată țara. Cod galben de NINSORI, polei și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea, valabilă pentru mai multe județe. Potrivit meteorologilor, ninsorile vor lovi în plin țara noastră. În plus, vântul își va face simțită prezența, instalând gerul. 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

 

În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.
      
Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).
      
Pe arii restrânse se va forma polei.
     
Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.  

Notă: În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 14 – 11 ianuarie, ora 11
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h.

Imagine

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 ianuarie, ora 11 – 12 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

Pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie) vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h.

Imagine

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI