Deputatul PNL Cristian Băcanu, avertisment pentru Guvern: ”O să fie şi mai greu să votăm bugetul dacă nu conţine şi cei 7% pentru investiţii”

Deputatul PNL Cristian Băcanu a transmis, marţi, printr-un comunicat oficial, că a fost extrem de dificil ca PNL să voteze alianţa stânga-dreapta cu PSD şi că ”o să fie şi mai greu să votăm bugetul dacă nu conţine şi cei 7% pentru investiţii”. Mesajul acestuia vine după ce liderul partidului, Florin Cîţu, a anunţat că PNL va analiza dacă va accepta şi acest compromis privind bugetul.

”PSD-ul taie din investiţii iar asta este absolut greşit. Nu domnilor de la PSD, 6,7% nu este egal cu 7%!”, a scris deputatul PNL pe Facebook.

Cristian Băcanu arată că ”PNL a pornit în negocierile cu PSD cu o serie de principii liberale de bun simţ”.

”Nu mărim taxele, alocăm 7% din PIB pentru investiţii, nu introducem noi taxe, nu schimbăm PNRR. Nu sunt specialist în finanţe dar sunt liberal şi sunt de acord cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, atunci când spune că aşa cum s-au găsit bani pentru pachetul social – atenţie, făcut posibil pentru că guvernele PNL au asigurat o creştere economică capabilă să îl susţină – trebuie să găsim bani şi pentru investiţii. Am mai spus-o şi repet: mediul de afaceri duce greul economiei. Investiţiile sunt cele care asigură dezvoltarea României şi, pe termen mediu şi lung, ne ajută să mărim pensii, alocaţii, salarii. E o logică economică simplă, chiar şi socialiştii ar trebui să o înţeleagă”, a precizat Băcanu.

Potrivit lui Cristian Băcanu, „a fost extrem de dificil ca PNL să voteze alianţa stânga-dreapta cu PSD, o să fie şi mai greu să votăm bugetul dacă nu conţine şi cei 7% pentru investiţii”.

”E un compromis greu şi mi se pare normal să discutăm despre asta, pentru că electoratul liberal trebuie să fie reprezentat, apărat, protejat de guvernul condus de PNL, de parlamentarii PNL, aşa cum alte categorii sociale sunt la rândul lor reprezentate”, spune Băcanu.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI