VIDEO | Formularul obligatoriu din 20 decembrie, la intrarea în România, poate fi completat de duminică. Vezi instrucțiunile

 

România se alătură, de luni, celor 18 state UE care utilizează formularul de localizare (PLF) a persoanelor care intră în țară. La noi, acesta devine obligatoriu de luni, 20 decembrie, și va înlocui declarația epidemiologică, documentul care trebuie completat și verificat în prezent în punctele de trecere a frontierei.

“Începând de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în România.

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat.

Formularul digital de intrare în România (PLF) va intra în vigoare începând cu 20 decembrie a.c. și va putea fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începând cu 19 decembrie pentru ca toți cetățenii care vin în țară să aibă suficient timp să îl acceseze”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Formularul va putea fi prezentat în format digital

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră. Singurele condiții sunt ca el să fie completat din timp și cu informații corecte. “Reamintim că acest formular trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate”, a mai precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Vezi mai jos, în format video, instrucțiunile pentru completarea formularului digital de intrare în România:

 

Sursa: Sursa Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI