CULISELE STATULUI PARALEL. Prefecții, motiv de ceartă în coaliție

Împărțirea prefecților continuă să fie motiv de supărare în coaliție. Cele mai puternice organizații din PSD nu concep să nu aibă funcția de prefect și chiar au stabilit în unele județe pe cine să susțină pentru funcție.

Chiar dacă socoteala din teritoriu s-ar putea să nu se potrivească deloc cu cea de la Centru, de unde ar putea veni surprize, social democrații lucrează intens la numirile din fruntea unor județe.

Organizația PSD Olt este cea mai puternică din țară și filiala de suflet a lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD la nivel central. Drept urmare, social democrații nici nu se gândesc să nu aibă propriul om, chiar dacă, după o primă rundă de negocieri, funcția a fost adjudecată de liberali.

Buzău este filiala de unde provine președintele PSD Marcel Ciolacu și este a doua cea mai puternică din țară. Ar putea merge, însă, la liberali, dacă se respectă regula că județul care dă un ministru, nu are şi prefect. Însă liberalii au, în Buzău, una din cele mai slabe organizații, ceea ce ar duce la tensiuni interne.

La Dolj, Claudiu Manda, europarlamentar și președinte PSD Dolj, deja a fost anunțat noul prefect: Dana Barbu, în prezent viceprimar al Craiovei, considerată mâna dreaptă a Liei Olguţa Vasilescu – soția lui Manda.

La Brăila, organizația de unde provine Mihai Tudose membrii PSD nu au nicio îndoială că prefectul și subprefectul vor fi de-ai lor. Nu mai trebuie decât să se hotărască asupra persoanelor.

PSD își dorește prefecți și la Dâmboviţa, Călăraşi, Argeş, Teleorman și Mehedinți.

La Teleorman situația este chiar tensionată pentru că PNL nici nu se gândește să cedeze funcția din moment ce la legislative liberalii s-au clasat pe locul al treilea la nivel naţional, în rândul filialelor partidului. Surse din PNL susţin că ar fi reuşit să primească funcţia de prefect, dar negocierile nu s-au încheiat. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI