Alertă sanitară: produse din CARNE la mare căutare în această perioadă, RETRASE de la raft

Una dintre cele mai periculoase bacterii, care poate afecta inclusiv sistemul nervos, a fost descoperită la aceste preparate din carne care au ajuns și pe rafturile din țară. Este vorba despre produse ale societății Marcel SRL, din comuna Răchiteni, județul Iași.

Mușchi Țigănesc și Urechi Snacks

Producătorul local a inițiat retragerea de la comercializare a produselor Mușchi Țigănesc și Urechi Snacks, ca urmare a evidențierii bacteriei Listeria monocytogenes.

De asemenea, recheamă de la consumatori produsele cu datele de identificare Urechi Snacks 200 g, Lot: 076121121, care expiră pe 02.01.2022, respectiv Mușchi Țigănesc, Lot: 017121121, cu data de expirare 27.12.2021 / 06.01.2022.

Imagine

 

Imagine

„Atragem atenția tuturor producătorilor să nu se joace cu sănătatea consumatorilor, mai ales în această perioadă în care crește consumul de produse tradiționale din carne de porc”, a declarat Mihai Ponea, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate anterior și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome, care pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Sursa: Sursa Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI