Dacian Cioloş: USR va urmări punerea în aplicare a PNRR

Uniunea Salvaţi România va urmări modul în care PNL şi PSD pun în aplicare Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a informat, luni, preşedintele partidului, Dacian Cioloş, care a amintit că, până la sfârşitul anului, este prevăzută implementarea unor măsuri referitoare la cloud-ul guvernamental, reducerea abandonului şcolar, reforma sistemului de pensii.

„La sfârşitul săptămânii trecute au intrat în România 1,8 miliarde euro – primii bani europeni din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Elaborarea PNRR a fost coordonată de ministrul Cristian Ghinea, din USR, cu contribuţia celorlalţi miniştri din Guvern. Din acest moment, vom urmări felul în care PNL şi PSD vor pune în aplicare acest Plan de Redresare şi Rezilienţă, pentru că, vor, nu vor, sunt obligaţi acum să aplice un program de guvernare pregătit de USR, cât a fost la guvernare, pentru că e un angajament al României. Acolo sunt mai multe măsuri de reformă fără de realizarea cărora nu vor intra bani în România. Noi vom monitoriza periodic şi vom face asta public – felul în care ministerele respectă angajamentele României din acel plan”, a declarat Cioloş, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, până la sfârşitul acestui an, Ministerul Digitalizării ar trebui să constituie grupul de lucru care să lucreze la planul privind cloud-ul guvernamental în care sunt stocate date publice.

„Până la sfârşitul acestui an, sunt deja câteva lucruri care vor trebui făcute. Mă gândesc la Ministerul Digitalizării, care trebuie să constituie grupul de lucru care să lucreze pe planul privind cloud-ul guvernamental. Până la sfârşitul anului, de altfel, ar trebui să fie elaborat deja şi cadrul de construire a acestui cloud guvernamental. E un angajament în PNRR”, a menţionat preşedintele USR.

El a adăugat că Ministerul Educaţiei va trebui să elaboreze tot în acest an programele de combatere a abandonului şcolar.

„Vor fi inclusiv resurse financiare în PNRR pentru combaterea abandonului şcolar, dar pentru asta trebuie să existe un plan şi acesta ar trebui publicat până la sfârşitul anului”, a completat liderul USR.

De asemenea, până la sfârşitul anului, Guvernul ar trebui să instituie un comitet de monitorizare însărcinat cu revizuirea sistemului de pensii, care să lucreze la elaborarea unor indicatori aflaţi la baza indexării sistemului de pensii.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI