Liviu Dragnea dinamitează scena politică: „Din 2012 încoace, toți premierii au fost ghidonați de către Serviciile Secrete” – Cum a ajuns Grindeanu în vizită la Iohannis acasă

Liviu Dragnea a făcut mai multe dezvăluiri care zguduie scena politică din România. El a fost prezent la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel cu Anca Alexandrescu. Dragnea a vorbit despre felul în care Serviciile Secrete s-au implicat în ultimii ani în toate guvernele.

Liviu Dragnea a declarat duminică seara, la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel cu Anca Alexandrescu, că toate guvernele care au fost la putere din 2012 au fost conduse din umbră și cu implicarea celor din Serviciile Secrete din România.

„Toți au fost în final coordonați și ghidonati de serviciile secrete. Să nu credeți că SIE stă degeaba, să nu credeți că Direcția Generală de Informații a Armatei stă deoparte acum când e domnul Ciucă acolo. Din 2012 încoace toți premierii au fost ghidonati de către Serviciile Secrete din România.

În țările democratice care nu ar acceptă niciodată un protocol secret între un serviciu secret și instituții din Justiție, în aceste țări serviciile respective consilieaza și informează pe prim-miniștri pentru că e normal, constituțional să sprijine”, a declarat Liviu Dragnea.

Mai mult, Dragnea a rememorat fiecare dintre prim-miniștri pe care el i-a propus din partea PSD cum au fost „racolați” sau contactați de diferite persoane. Ba chiar, Dragnea își amintește de o întâmplare când Sorin Grindeanu, când era premier, a întârziat o jumătate de zi la o întâlnire de la partid pentru că fusese în vizită la Klaus Iohannis, împreună cu soția sa.

„Știam că o mare parte dintre ei (n.r. membri de Guvern) au fost la Academia Națională de Informații, o structura de învățământ superior, nu știu foarte multe. S-a dovedit că evaluarea mea a fost greșită. Cine a fost pe acolo n-a rămas fără contacte și fără o relație de consiliere obligatorie din partea celor de la SRI. Nu am dat 2 guverne jos prin moțiune, doar guvernul Grindeanu pentru că el nu a acceptat decizia politică și s-a baricadat în Guvern. La Sorin Grindeanu a ținut până în ziua în care noi îl așteptăm să vină la 12, a ajuns abia seară. El a fost la Iohannis acasă, cu soția. Am aflat dintr-o sursă demnă de încredere, nu vreau să-i fac rău. Dacă nu e așa, să infirme.

Marcel Ciolacu mi-a zis prin 2017 că i-a spus Grindeanu că i-a spus Helvig că vreau să-l dau jos, ceea ce nu era adevărat pentru că eu nu mă consultăm cu Helvig. Pe Mihai Tudose l-a ținut cam 2 zile iar pe Viorica Dancila a ținut-o cam 4 luni (n.r. până când a intrat în contact cu Serviciile). Nu a existat niciun prim-ministru care să fie lăsat în pace, poate dacă ar fi fost lăsați în pace ar fi avut o acțiune guvernamentală normală.

Singurul membru al guvernului la care nu au fost niciodată a fost Sevil Shhaideh.”, a încheiat Liviu Dragnea.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI