Luni, nouă rundă de consultări la Cotroceni | Noul guvern PNL-PSD-UDMR va avea 21 de ministere – Cine va fi noul PREMIER

Noul guvern PNL-PSD-UDMR va avea 20 sau 21 de ministere. Va apărea ministerul Familiei și ministerul Mediului de Afaceri. Partidele nu au decis cine va fi următorul premier, dar au bătut palma pe varianta primului-ministru prin rotație. Sunt 4 zile de negocieri dure și luni urmează ca partidele să meargă cu propunerea de premier la Cotroceni.

Negocierile privind funcția de premier s-au blocat pentru că și PNL și PSD vor postul pentru președintele partidului – Florin Cîțu respectiv Marcel Ciolacu – iar propunerea a fost ca funcția de prim-ministru să fie deținută prin rotație de către PNL, PSD și UDMR.

Potrivit președintelui UDMR, discuțiile continuă pentru formarea noului guvern în această formulă.

 

„Am început discuțiile pe structura guvernului. Nu cred că vor fi probleme și urmează discuția pe un acord politic. În mare, vom păstra structura actuală. Sunt discuții să ducem Cercetarea la Educație, să ducem Secretarul General al Guvernului să fie membru al Cabinetului.

Am discutat câteva variante. Eu am propus să avem un Minister al Familiei pentru că avem o problemă demografică, pentru politici de familie e bine să avem o structură guvernamentală.

 

Au fost și alte propuneri, dar se creionează 20-21 de ministere, nu are mare importanță. Trebuie să vedem care sunt așteptările societății și care sunt provocările pe termen lung pentru România. Trebuie să vedem dacă Ministerul Economiei o să rămână așa sau scoatem IMM-urile. Am avut această discuție și ieri și urmează să continuăm discuțiile”, a declarat Kelemen Hunor.

El spune că toată lumea a fost de acord că guvernul trebuie format repede, pentru că dacă se va prelungi mult va muri și această încercare și rămâne o singură soluție: alegerile anticipate.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI