Zi DECISIVĂ pentru Guvernul propus de USR: Cioloș se duce în Parlament cu o serie de miniștri respinși

Astăzi este ziua decisivă pentru Guvernul Cioloș. Miniştrii propuşi de premierul desemnat au fost audiaţi, marţi, în comisiile de specialitate și au picat pe capete audierile. Plenul reunit în care se va da votul pentru întregul Cabinet va avea loc astăzi, la ora 10:00.

Plenul reunit al Parlamentului va da votul decisiv pentru Guvernul Cioloș.

Pentru a trece, Cabinetul Cioloș are nevoie de 234 de voturi. USR are doar 80 de parlamentari. Ca atare, șansele ca guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș să fie învestit de către Parlament sunt minime, în condițiile în care nu există o majoritate parlamentară anunțată.

Reamintim că membrii fostei coaliții de guvernare – PNL, UDMR – și minoritățiile au refuzat susținerea premierului desemnat.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş au fost audiaţi, marți, în comisiile parlamentare de specialitate. Ei au fost respinși pe bandă rulantă. Singurul ministru care a trecut de comisii cu aviz pozitiv este Cătălin Drulă, propus pentru Ministerul Transporturilor.

Primul aviz negativ în comisia parlamentare l-a primit Tudor Pop, propunerea la Ministerul Tineretului și Sportului. Au urmat, pe rând, Tudor Pop – propus ministru al Tineretului și Sportului, Iulia Popovici – propusă pentru Ministerul Culturii, Nicu Fălcoi – ministru al Apărării, Dan Barna – propus ministru al Internelor, Alin Stoica – propus ca ministru de Interne, Cristian Ghinea – propus ca ministru al Fondurilor Europene, Cristina Prună – propusă ministru al Energiei, Ionuţ Moşteanu, propus la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Claudiu Năsui – propus la Economie, Stelian Ion, propus la Justiție, Dragoș Pîslaru – pentru Finanțe, George Căţean – desemnat la Agricultură, Ioana Mihăilă – la Sănătate, Corina Atanasiu – desemnată la Miniaterul Educației.

Dacian Cioloș a reacționat, marți, după ce miniștrii săi, cu o singură excepție, au primit aviz negativ în comisiile de specialitate din Parlament. El a făcut apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice și să voteze guvernul mâine dimineață.

„Faptul că noi azi suntem în parlament și s-au terminat rapid audierile arată determinarea noastră de a ne apuca de treabă pentru a termina criza.

E deja ceasul 12 pentru a rezolva criza. De azi înainte trebuie să discutăm de soluții. Din păcate am văzut cu toții că încă se votează pe falii politice, pentru că așa s-a decis la partid. Fac un apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice și să voteze guvernul mâine dimineață. E acum pe masa Parlamentului o soluție care ține doar de un vot al fiecărui parlamentare”, a spus Dacian Cioloș.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI