VIDEO Spital mobil ISU la Constanța. Zeci de persoane evacuate Surse: 9 pacienți au decedat

 

Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineață la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța În spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din județ.

 Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

A crescut bilanțul victimelor de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța .Bilanțul provizoriu este de 9 victime.

Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții vor fi transferați  la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.

Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

Citiți și PLAN ROȘU la Constanța. Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase

Sursa: Realitatea de Constanta

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI