De ce are România nevoie de un Partid al Satului Românesc și care ar trebui să fie primele trei priorități ale acestui partid

Opinii de Marian Vișu-Iliescu, un țăran cu multe diplome, co-fondator al Partidului Satului Românesc

Un grup de români adevărați care au observat că în politica postdecembristă Satul românesc a fost pur și simplu neglijat și chiar uitat totalmente, a luat decizia de a înființa Partidul Satului Românesc.

S-a plecat de la o analiză cruntă dar adevărată: 88% din teritoriul României este situat în satul românesc, iar 48% din populația țării locuiește în satul românesc.

Vă dați seama de ce spun că politicienii actuali au neglijat cu nonșalanță o mare majoritate teritorială a țării  și aproape jumătate din populația României.

Așadar, pornind de la acestă realitate cruntă, am definit prioritățile de abordat în Programul Politic al Partidului Satului Românesc și așa a reieșit un program ambițios și menit să sprijine în întregime Satul Românesc.

Am decis să vă dezvălui primele 3 priorități din Programul politic:

1. Recâștigarea demnității țăranului român și restaurarea satului românesc.

În ultimii 31 ani am asistat la destructurarea satului românesc, la depopularea lui și la migrarea generației tinere ori către marile aglomerații urbane, ori către străinătate.

Satul românesc este astăzi aproape pustiu în marea lui parte, este lipsit de viitor prin faptul că natalitatea este la cel mai jos nivel posibil, lucru ce a determinat ca școlile de multe ori să se comaseze la nivel de centru comunal și chiar de multe ori să discutăm doar de 2 clase (ciclul primar într-o singură clasă și ciclul gimnazial de asemenea).

Numai tineretul poate asigura perenitatea satului românesc, iar noi l-am decimat constant prin migrație.

Pentru a atrage generația tânără să rămână în arealul satului românesc trebuie să-i asiguri condiții civilizate de trai și posibilitatea de a se dezvolta socio-economic.

Observăm în ultima vreme că însăși UE a luat decizia de a stimula financiar Instalarea tinerilor în mediul rural, ba mai mult toate țările membre UE în afară de România au decis ca o măsură de Instalarea tinerilor fermieri în mediul rural să crească ajutorul financiar nerambursabil de la 70.000 Euro cât ofereau ei până acum, la suma de 100.000 Euro începând cu acest an.

România, ce a făcut?!?

România a majorat suma de la minim 40.000 Euro la 60.000 Euro cu condiții greu de îndeplinit pentru un tânăr la început de drum (îi obligăm să facă procesarea produselor agricole obținute).

Satul românesc are nevoie de o strategie națională de dezvoltare și consolidarea de afaceri cu legături atât agro-alimentare, dar și cu industria de servicii și bunuri ce pot fi dezvoltate aici. 

De asemenea, satul românesc are nevoie de o infrastructură rutieră bine pusă la punct, de o infrastructură solidă pentru învățământ, o infrastructură bine dotată a dispensarelor umane, este mare nevoie de consolidarea structurilor de ordine publică.

Țăranul român și mediul rural merită toată atenția noastră și automat el știe să întoarcă cu vârf și îndesat toate investițiile făcute în el.

2. Dezvoltarea satului românesc printr-un sistem fiscal favorabil acestuia.

Întotdeauna când se discută de dezvoltarea de noi afaceri sau de relocarea afacerilor, oamenii de afaceri se uită la facilități și susținerea comunității.

Partidul Satului Românesc propune un sistem de facilități fiscale pentru afacerile dezvoltate în mediul rural și scutirea de unele taxe și impozite pentru o perioada cât să fie atractiv pentru oamenii de afaceri.

Prin faptul că sediul social al afacerii și prin faptul că o mare parte din angajați ar fi din comuna sau comunele limitrofe, aceste lucruri ar fi benefice comunității și unității administrativ-teritorială, ca atare am vorbi de bugete ale comunelor din care să se poată dezvolta în viitor.

În altă ordine de idei, Partidul Satului Românesc propune ca toți beneficiari de fonduri europene pentru industria alimentară să fie obligați ca investiția să fie în mediul rural, acolo lângă materia primă.

Partidul Satului Românesc propune un program național de construire și dezvoltare a Centrelor de colectare a legumelor și fructe ce să fie construite în mediul rural, asta ar ajuta atât producătorul român, cât și consumatorul prin faptul că ar găsi cât mai multă hrană românescă.

Nu putem asista la infinit la supraaglomerarea mediului urban și la depopularea satului românesc!

3. Dezvoltarea turismului rural, promovarea tradițiilor și consolidarea creștinismului.

Păi dacă România Rurală ocupă 88% din teritoriul României cu toate frumusețile ei, atunci este clar că Turismul rural ar avea un potențial fantastic și arie de cuprindere foarte mare.

Satul românesc are peisaje superbe, are bogații impresionante lăsate de Bunul Dumnezeu, are prin oamenii lui o ospitalitatea bine cunoscută, atunci cum să nu fructificăm toate acestea în favoarea lui.

Printr-o finanțare a Guvernului, Turismul rural trebuie să beneficieze de o promovare pe toate agențiile de turism internaționale.

Turismul rural trebuie să beneficieze de o prioritate în finanțarea proiectelor cu ajutorul fondurilor europene destinate lui.

Ce să vezi, pentru anii 2021-2022 agropensiunile nici nu beneficiază de fonduri europene ca urmare a deciziei ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, decizie împotriva oricărei logici guvernamentale.

România are tradiții ce reprezintă o bogăție a poporului român, așa ceva ar trebui exploatat la maxim prin promovarea lor către întreaga omenire, sunt lucruri perpetuate de generații și care au dăinuit peste vremuri.

La ora actuală simbolul național ce promovează țara este o frunză, de ce nu ar putea fi Coloana infinită a lui Brâncuși pe care țăranul român a avut-o ca stâlpi principali ai casei, întotdeauna stâlpii de la prispă au fost sub forma Colonei infinite. Deci Coloana infinită ne reprezintă ca națiune și istorie!

De asemenea, avem bine cunoscuta ie ce ne-a reprezentat și ne reprezintă cu cinste și frumusețe, ba mai mult românul a personalizat-o pe regiuni pentru a recunoște originea geografică a celui de lângă el.

Creștinismul, a fost piatra de temelie a neamului românesc, a fost liantul poporului român în cele mai grele momente ale lui, a reprezentat credința noastră în Creatorul lumii.

Țăranul român a fost un creștin practicant întotdeauna, el seara nu a mers la culcare până nu i-a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru întreaga zi, iar dimineața imediat după trezire și-a spus rugăciunea.

Tocmai pentru acest fapt, Partidul Satului Românesc și-a însușit doctrina creștin-democrată!

Dragi români, nu uitați  că România are potențial agricol de a hrăni circa 80 milioane locuitori, România are peisaje mirifice și Românul este iubitor de Dumnezeu!

Să nu uităm niciodată să iubim România și neamul românesc!

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI