Extrădarea lui Sorin Strutinsky în România, refuzată de autoritățile din Italia

Avocatul lui Sorin Strutinsky, Marius Mocanu, a declarat că autorităţile judiciare italiene au refuzat extrădarea în România a omului de afaceri şi au dispus executarea pedepsei acestuia de 10 ani şi 4 luni de detenţie pentru corupţie într-un penitenciar din Italia.

„Decizia este recentă şi nu ne-au fost comunicate încă motivele pentru care a fost refuzată extrădarea. Execută acolo pedeapsa de 10 ani şi 4 luni de închisoare. În mod cert, condiţiile de detenţie sunt mai bune acolo”, a declarat avocatul lui Sorin Strutinsky.

Sorin Strutinsky,  partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni  de închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri, instigare la spălare de bani. Decizia magistraților este definitivă. 

Sentinţa dată luni, 6 iulie, de magistrații Curţii de Apel Constanţa a majorat sentinţa Tribunalului Constanţa dată în prima instanţă – 7,4 ani de închisoare. Judecătorii au decis să respingă apelul declarat de Strutinsky şi au majorat cuantumul pedepselor pentru fiecare faptă de care era acuzat omul de afaceri.

Sorin Strutinsky s-a predat în 16 februarie  la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Politie din Bologna, unde era însoțit de doi avocați, Matteo Murgo din Baroul Bologna și avocatul Cristian di Giusto, cel din urmă fiind și avocatul care i-a reprezentant pe alți doi fugari, Daniel Dragomir și Alina Bica.  Sorin Strutinsky a fost plasat din data de 23 martie sub arest la domiciliu în Italia, în așteptarea soluționării cererii de extrădare.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI