EXCLUSIV! Scandal la Colegiul German Goethe din București după examenul de evaluare națională! Conducerea liceului a atribuit coduri proprii elevilor și un număr de telefon la care să sune pentru a își afla nota obținută la examen

EXCLUSIV!

Un nou scandal aduce în prim plan Colegiul German Goethe din București, după examenul de evaluare națională. Conducerea liceului a atribuit elevilor coduri proprii care nu au putut fi verificate în lista oficială a rezultatelor examenului. Mai exact, în loc să atribuie codurile oficiale care sunt formate din litera „B” și un șir de 8 cifre, așa cum sunt codurile tuturor elevilor din București, conducerea liceului a atribuit coduri proprii, formate din inițialele liceului, „CGG” și un șir de 3 cifre. De asemenea a mai fost oferit un număr de telefon, 0212107535, la care părinții să sune pentru a afla nota copiilor lor. Ciudățenia constă în faptul că numărul de telefon aparține Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Pe bună dreptate, părinții copiilor din Goethe s-au revoltat, bănuind că ar putea fi vorba despre o posibilă tentativă de „aranjament”. Este cunoscut faptul că liceul Goethe este unul dintre cele mai căutate școli din București, iar nota obținută de absolvenții clasei a 8-a la examenul de evaluare națională le poate asigura acestora un loc în rândul liceenilor acestui colegiu. Ca urmare a acestei situații, părinții s-au adresat ISMB și după mai multe ore de așteptare, copiii din Goethe au primit codurile normale cu care și-au putut verifica notele în sistemul centralizat. Am încercat să obținem un punct de vedere de la conducerea liceului Goethe însă la numărul de telefon afișat pe site-ul instituției nu a răspuns nimeni în timp ce de la ISMB ni s-a spus că toți inspectorii sunt angrenați în organizarea și supravegherea examenului de bacalaureat.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI