Un nou lot de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson ajunge în România

Un nou lot care conține peste 140.000 de doze de vaccin anti-Covid Johnson&Johnson vor ajunge, astăzi în România, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Potrivit sursei citate, vorbim despre 144.000 doze de vaccin Johnson&Johnson, care vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele de vaccin vor fi distribuite ulterior către Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 36.000 doze, Centrul Regional de Depozitare Braşov – 18.000 doze, Centrul Regional de Depozitare Cluj – 18.000 doze, Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 18.000 doze, Centrul Regional de Depozitare Craiova – 18.000 doze, Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 18.000 doze şi Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 18.000 doze.

„Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 371.500 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 120.076 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei”, mai arată sursa citată. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI