Exclusiv! Interlopul Cezar Petcu zis și Joe, s-a predat după ce traficantul de droguri Marian Bejan a negociat cu directorul de atunci al DGPI, colonelul Răzvan Măgură, prin intermediul unui șef de club de manele din Regie. Între timp Măgură a fost demis iar Joe a rămas în închisoare

EXCLUSIV!

Povestea pe scurt a măcelului din Tei Toboc

La începutul anului trecut, opinia publică din România era oripilată  de o nouă știre despre conflictele dintre membrii clanurilor interlope. Marius Alecu zis Bebino, unul dintre liderii grupării Sportivi a fost tăiat cu sabia de către Cezar Petcu zis Joe, membru al clanului Cocalarilor. Evenimentul s-a produs în cartierul bucureștean Tei, în locul numit Groapa, fieful celor din clanul Cocalarilor. La vremea aceea au circulat numeroase variante ale motivului conflictului dintre cei doi, care aparent erau amici. S-a vorbit despre o dispută pentru o fată, despre o datorie de la o notă de plată sau despre afaceri cu droguri. Într-un interviu apărut la acea vreme în ziarul Gândul, Bebino a povestit cum a decurs măcelărirea lui și a mai spus că ar fi fost o comandă de la un lider al traficanților de droguri, Cristian Marian Bejan, care ar fi pus preț pe capul lui pentru a fi omorât. Între timp Bejan a fost reținut pentru patru tentative de omor și se află de mai mult de jumătate de an în arestul poliției, fiind trimis în judecată în stare de reținere. Bebino a stat în spital după ce a fost la un pas să-și piardă viața. Chiar dacă a fost victima unei tentative de omor, este și el judecat pentru aceeași faptă, pe motiv că în timpul luptei ar fi înjunghiat un agresor. El îl acuză pe procurorul de caz, Dragoș Nestor, că ar fi “pe mână” cu Bejan prin intermediul comisarului șef Robert Badea de la Antidrog, cel reținut și el și trimis în judecată de DIICOT pentru apartenența la gruparea lui Bejan. Între timp Badea a fost eliberat după 6 luni de arest și este judecat în libertate. Joe se află în închisoare după ce a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 8 luni cu executare. El a făcut mai multe cereri de eliberare condiționată pe motive medicale, însă i-au fost respinse. Probabil că se bazează pe niște promisiuni pe care le-a primit atunci când s-a predat. Pentru că Cezar Petcu a fugit și a stat ascuns de joi seara până luni, 13 ianuarie, când a venit pe o motocicletă cu numerele acoperite și s-a predat la Poliția Capitalei. Operațiunea de predare s-a făcut cu complicitatea la cel mai înalt nivel al DGPI, fostul serviciu secret al MAI cunoscut și ca doi-și-un-sfert, cu traficantul Marian Bejan, care atunci era în libertate, prin intermediul unor băieți posesori de cluburi și administratori de criptomonede. 

Cezar Petcu zis și Joe în holul Poliției Capitalei

Joe s-a predat pe Harley Davidson 

Mai multe filmări ale televiziunilor de știri îl prezintă pe Cezar Petcu, zis Joe, coborând în fața Poliției Capitalei de pe o motocicletă Harley Davidson. Numerele motocicletei sunt acoperite cu pungi de plastic albastre. După ce îl lasă să coboare, conducătorul motocicletei pornește în trombă în timp ce ziariștii se reped să îi pună întrebări lui Joe. Acesta își scoate casca și pătrunde în holul clădirii, unde este destul de agitat. Apar polițiștii în civil, cu pistoalele la șold, care schimbă amabilități cu urmăritul general, dacă ne luăm după zâmbetele de pe fețele lor. Apoi, fără să-i pună cătușele, trec împreună de ușa interioară, mergând, cel mai probabil, în biroul celor de la Omoruri. Cine i-a anunțat pe jurnaliști că Cezar Petcu urmează să se predea și cine a încercat să lase impresia că a fost vorba despre o operațiune de succes a polițiștilor și nu despre o negociere la nivel înalt între șefii DGPI și interlopi, rămâne să descoperim în curând.

Joe se dă jos de pe Harley în fața Poliției Capitalei, așteptat de ziariști

Ditamai directorul de serviciu secret sunat de un patron de club de manele

Cezar Petcu zis și Joe a fugit încă din noaptea de 9 ianuarie, după ce a încercat să-l omoare pe Marius Alecu. Conform informațiilor apărute parțial și în presă, Joe a fost ascuns în mai multe locații controlate de Cristian Marian Bejan, traficantul de droguri. A fost plimbat inclusiv la Brașov, pentru a fi ascuns până la negocierea predării. Iar negocierile s-au purtat la cel mai înalt nivel, între șeful traficanților de droguri, Bejan și directorul DGPI de atunci, colonelul Petru-Marian Măgură. Bejan a apelat la un intermediar al lumii interlope cu autoritățile statului. Este vorba despre Viorel Popescu, managerul și administratorul clubului de manele din Regie, Mia Musica. Acesta l-a sunat personal pe directorul DGPI, Măgură ca să negocieze predarea lui Joe. Probabil că Măgură i-a promis lui Bejan că va avea grijă de protejatul lui, pentru că luni, 13 ianuarie, Petcu s-a predat. A venit pe motocicleta lui Mirel Ene, omul de casă al lui Bejan, cel care se ocupă de casele de pariuri și amanet ale traficantului de droguri dar și de tranzacțiile cu criptomonede ale acestuia. Adică omul care spală banii proveniți din droguri. Există o controversă cu privire la cel care a condus efectiv motocicleta. Unii zic că ar fi fost chiar Mirel Ene în persoană în timp ce șefii Poliției Capitalei susțin că era un polițist și nu e nimic rău în faptul că acel polițist l-a predat pe Petcu. De ce ar fi avut un polițist numerele acoperite cu pungi de plastic, asta numai o anchetă serioasă ar putea să lămurească. Cert este că după operațiunea de predare, Marian Bejan i-a transmis lui Cezar Petcu mesajul :” ai văzut boss cum are grijă de tine fratele tău?!” Doar că nu a fost să fie.

Marian Bejan, liderul traficanților de droguri din România

Măgură a fost schimbat, Joe a rămas în pușcărie

La o săptămână de la predarea lui Petcu prin intermediul DGPI, Răzvan Măgură a fost demis. În locul lui, ministrul de atunci al Internelor, Marian Velea, l-a numit pe Silviu Dumitrache la conducerea protecției interne. Unii ar zice că din lac în puț. Dumitrache este ginerele lui Liviu Luca, fost șef al sindicatelor din Petrom și fost asociat cu Sorin Ovidiu Vântu. Ambii condamnați și executanți de închisoare. De asemenea Dumitrache este fiul lui Gheorghe Dumitrache, fost securist, șef al SRI Prahova în vremurile tulburi ale acestui județ. Dar acesta este alt subiect. Revenind la Măgură, acesta a fost demis fără a mai avea pârghiile de a-l proteja pe Joe. Așa că planurile lui Cezar Petcu de a fi eliberat condiționat au fost spulberate până acum. Cele două cereri au fost respinse iar perspectiva de a își efectua întreaga pedeapsa este foarte bine conturată. Rămâne de văzut cum își va achita Măgură promisiunile neonorate către lumea interlopă. Probabil că va încerca din poziția de angajat al Ministerului de Interne, unde urmează să primească un loc călduț.

Viorel Popescu, patronul de la clubul de manele, intermediarul interlopilor cu DGPI

Colonelul Măgură și Clanul Maiorilor

Petru Răzvan Măgură este un personaj controversat în DGPI. El este unul dintre membrii celebrului clan din MAI, clanul Maiorilor. Este vorba despre un grup de absolvenți ai Academiei de Poliție, clasa pentru ofițeri de informații, promoția 2005. Acest grup de ofițeri au acaparat funcțiile de conducere din direcție, indiferent cum s-a numit ea din 2005 până acum, fie că a fost DIPI, DGIPI sau DGPI. Din pozițiile ocupate au reușit să controleze atât numirile din MAI cât și afacerile lumii interlope cu care au colaborat și colaborează, dar și Clubul Dinamo. Țăranu, Papi, Cățelu’, Șatat, sunt câteva dintre poreclele lor. Unii sunt asociați cu oameni de afaceri controversați, alții s-au integrat chiar în familiile acestora. Nași, fini, cumetri. Dar toate la timpul lor.

Colonelul Petru-Răzvan Măgură, fost director DGPI și membru al Clanului Maiorilor

Măgură a ajuns șef cu ajutorul lui Mihai Fifor 

Petru Răzvan Măgură, zis și omul fără chip, dar al cărui chip vi-l prezentăm noi, a ajuns director la DGPI pe 20 august 2019. El a fost numit de către ministrul Internelor, Mihai Fifor, care tocmai preluase portofoliul interimar la data de 30 iulie. Momentul coincide și cu numirea lui Daniel Chirilă în funcția de secretar de stat la MAI, pus tot de Fifor. Cei doi erau prieteni de la Craiova unde au făcut facultatea dar și de la Mehedinți. Fifor e născut în județul Mehedinți iar Chirilă a fost șef de post într-un sat de acolo înainte de a exploda în carieră. Este adevărat că s-a și însurat cu fata cui trebuie, dar a și făcut școli înalte. Dar ăsta este un alt subiect, într-un episod viitor. Ca să înțelegeți cât de strânsă este relația dintre Fifor și Chirilă, trebuie spus doar că la expirarea interimatului, Fifor l-a împins în față pe Chirilă, iar premierul Viorica Dăncilă l-a propus efectiv ca Ministru de Interne. Doar președintele Klaus Iohannis a mai putut opri mafia care se contura să acapareze ministerul de Interne de la acea vreme, refuzând nominalizarea. După ce a terminat-o cu Ministerul de Interne și cu instituția prezidențială unde ajunsese consilier pe probleme de securitate, Chirilă a fost consilier al firmei S&T România dar și director general al firmei Quality Business Solutions, firme care au avut afaceri controversate cu structurile MAI dar și cu STS. Un amănunt minor dar de ținut minte este că daniel Chirilă a fost șef serviciu în IGPR la direcția de Combatere a Crimeim Organizate în timp ce polițistul arestat pentru sprijinirea traficanților de droguri ai lui Marian Bejan era comisar șef tot acolo. Coincidențe, coincidențe…

Măgură s-a îmbrăcat în uniformă ca să sperie procurorii

La conducerea DGPI, Răzvan Măgură s-a remarcat prin nimic. În afară de negocierea predării urmăritului general Cezar Petcu, care nu era atribuția DGPI, Măgură a mai comis cel puțin una, despre care se știe și se vorbește în instituție. S-a îmbrăcat în uniformă și s-a dus în biroul procurorilor care anchetau o grupare interlopă. A cerut informații despre activitatea ofițerilor DGPI în dosar. A fost dat afară pe ușă de către procurori. În prezent ocupă o funcție de șefuț în DGPI însă a obținut un post în minister, chiar dacă, din informațiile noastre, nici ministrul Bode nu-l mai vrea în instituție. Posibilele încrengături politice, interlope dar și masonice încă îl vor pe Măgură activ, însă despre asta într-un alt episod.

(Va urma)

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI