Peste 300.000 de români vaccinați în perioada 8-10 mai

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid (CNCAV) a anunțat, astăzi, că numărul persoanelor vaccinate a crescut cu 30% după data de 7 mai, dată la care s-a introdus posibilitatea vaccinării cu prezență directă, respectiv fără o programarea prealabilă în platforma națională de vaccinare.  „Din 7 mai, toate persoanele se pot prezența direct la centrele de vaccinare, în limita locurilor și a dozelor disponibile. Persoanele peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru, respectiv în intervalul 8-20, restul după ora 14 prin prezentare directă. La momentul prezentării se eliberează un bon de ordine pe care este trecut numărul de locuri și de doze. Dacă acestea sun epuizate, persoana respectivă își păstrează bonul de ordine și va reveni în zilele următoare. Vă reamintesc însă că prioritari sunt cei care s-au vaccinat din timp”, a afirmat Gheorghiță, într-o conferință de presă susținută la sediul Guvernului.

Potrivit coordonatorului CNCAV, posibilitatea nouă de vaccinare prin prezentare directă a demonstrat că, în perioada 8-10 mai, un număr de 312.812 persoane s-au vaccinat anti-Covid, fiind vorba atât despre persoane cu programare în platforma, cât și de cele cu prezentare directă. Dintre acestea, spune medicul militar, peste 93.000 s-au vaccinat direct, fără programare în platformă.

„Este prea devreme să tragem concluzii, dar sunt convins că numărul persoanelor vaccinate prin prezentare directă va crește. Cel puntin 30% pers vaccinare prin programare directă (…) cifrele arată o creștere cu 30%”, mai spune coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI