Bășcălie la Ministerul de Interne! La sfatul chestorului Bogdan Despescu, Lucian Bode l-a demis pe Radu Gavriș dintr-o funcție pe care acesta nu o avea!

EXCLUSIV!

Vă mai amintiți, desigur, scandalul de la începutul anului, când toată presa a vuit pentru că un polițist și patru procurori au fost “prinși” la o bere, după programul de serviciu, fiind acuzați că au încălcat restricțiile în pandemie.

Comisarul șef  Radu Gavriș, director adjunct al Poliției Capitalei și patru procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au fost, la începutul anului, protagoniștii unei operațiuni de filaj, defăimare și dezinformare, operațiune căreia i-a căzut victimă în final și ministrul de interne Lucian Bode. La sfatul  secretarului de stat ,chestor Bogdan Despescu, ministrul Bode l-a demis pe Gavriș din funcția de coordonator al planului de combatere a pandemiei SarCov2, funcție pe care Gavriș nu o mai avea. El fusese înlocuit de trei luni din această funcție, de către Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei.

Comisarul șef  Radu Gavriș a fost detașat la data de 1 septembrie 2020, de pe funcția de director adjunct al Poliției Capitalei pe cea de director adjunct al IJP Harghita. Măsura a fost luată de fostul șef al IGPR, Liviu Vasilescu. Acesta a vrut să-l pedepsească pe Gavriș ,pe care l-a acuzat că s-ar afla în spatele difuzării în presă a fotografiilor de la întâlnirea șefilor din poliție cu șefii clanului Duduianu, la miez de noapte într-o biserică, înainte de înmormântarea lui Emi Pian. În urma dezvăluirilor din presă, Liviu Vasilescu a și demisionat, dar nu înainte de a-i semna detașarea la Harghita lui Radu Gavriș. Gavriș a contestat detașarea și a și câștigat, revenind la București, pe funcția de director adjunct al Poliției Capitalei, la data de 30 septembrie 2020.

Pe data de 1 octombrie, directorul Poliției Capitalei, Bogdan Berechet a semnat Dispoziția 1006/01.10.2020 prin care se constituia grupul de lucru la nivelul Capitalei și îl numea pe Radu Gavriș “coordonator al planului de măsuri polițienești de prevenire și combatere a virusului SarCov2”. Dispoziția a fost postată în SCI, sistemul de comunicare internă, al poliției. Pe 26 octombrie, Bogdan Berechet a emis și semnat o nouă dispoziție prin care Radu Gavriș era înlocuit cu Aurelian Ciocîrlan, celălalt director adjunct al Poliției Capitalei. Decizia, care se găsește în SCI, are numărul 1084/26.10.2020 și la articolul 1 se dispune astfel :”Se modifică Art 1, alin.1 din cuprinsul Dispoziției directorului general al DGPMB nr.1006 din 01.10.2020 și va avea următorul conținut: Coordonatorul grupului de lucru: comisar șef de poliție Ciocîrlan Aurelian-director general adjunct” .  În concluzie, de la data de 26 octombrie, Radu Gavriș nu mai avea funcția de coordonator al planului de combatere a pandemiei. La data de 31 decembrie 2020 comisarul șef Aureliann Ciocîrlan a ieșit la pensie iar șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a uitat să mai numească un înlocuitor. Astfel că la data de 23 ianuarie 2021, la trei luni distanță, atunci când ministrul de interne Lucian Bode l-a demis din funcția de coordonator pe Radu Gavriș, acesta nu mai avea respectiva funcție. 

„Am văzut că domnul polițist se lupta cu această pandemie din interior. Nu aș vrea să-i mai dăm această posibilitate. Începând cu această dimineață nu va mai coordona această activitate(…)”, declara pentru presă la acea vreme, ministrul de interne. În realitate, secretarul de stat, Bogdan Despescu l-a mințit pe ministrul Bode cu privire la funcția lui Gavriș, pentru a da gravitate situației din seara zilei de 22 ianuarie, atunci când adjunctul Poliției Capitalei a fost “prins” la o bere, împreună cu patru procurori, pe terasa de la Hanul lui Manuc. 

Adevărul despre acțiunea din 22 ianuarie, despre care ministrul de interne susține că nu a fost premeditată dar despre care alții susțin că a fost o operațiune comandată, efectuată din răzbunare personală dar pe banii contribuabililor, în episoadele următoare.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI