Fostul șef de post, Dumitru Coarnă, ajuns deputat PSD, trebuie să-i plătească lui Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, 5000 de euro daune morale plus cheltuieli de judecată

O instanță a Tribunalului București a decis vineri, 23 aprilie, că pârâtul Coarnă Dumitru trebuie să-i plătească daune morale, în valoare de 5000 de euro echivalent în lei, lui Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei. Coarnă mai trebuie să-i plătească lui Gavriș cheltuieli de judecată în valoare de 4120 lei dar să și publice hotărârea judecătorească în ziarele Adevărul, Libertatea sau Gazeta Sporturilor pe cheltuiala sa. De asemenea, hotărârea judecătorească trebuie să fie publicată și pe pagina de internet a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) unde Dumitru Coarnă a fost președinte până să ajungă deputat PSD. Soluția nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Radu Gavriș l-a dat în judecată pe Dumitru Coarnă pentru că acesta l-a denigrat în repetate rânduri, vara trecută, după înmormântarea interlopului Emi Pian. În anul 2020, Dumitru Coarnă a dat mai multe declaraţii la posturi de televiziune şi în ziare, în care îl acuza pe Radu Gavriş că ar fi „cârtiţa” care a furnizat presei imaginile care îl surprindeau pe fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, în timpul întâlnirii pe care a acesta din urmă a avut-o noaptea cu mai mulţi lideri ai clanului Duduianu. Coarnă l-a mai acuzat pe Gavriș pentru că a acordat anumite sporuri polițiștilor de la Omoruri. A fost chiar „pedepsit” în septembrie 2020 de Liviu Vasilescu, pe atunci șef al IGPR, printr-o detaşare în Harghita. Decizia luată de Vasilescu cu puţin timp înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia a fost anulată în instanţă, iar Gavriș a revenit director general Adjunct al Poliției Capitalei.

Tot astăzi, instanța a acceptat plângerea lui Marian Mihoci, șeful de la Omoruri din Poliția Capitalei, împotriva Ordonanței DNA și a schimbat soluția de drept, considerând că fapta nu există. Este vorba despre o plângere făcută de Liviu Vasilescu la prietenul său, procurorul Călin Nistor, pe atunci șef al IGPR, împotriva șefului de la Omoruri, pentru sporurile acordate subalternilor dar și pentru că ar fi distribuit către presă imaginile de la întâlnirea lui Vasilescu cu șefii interlopilor, într-o biserică la ceas de taină, înainte de înmormântarea lui Emi Pian. Sentința este definitivă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI