Conducerea Poliției Române și DGPI București au pus batista pe țambal în cazul celor trei polițiști din Capitală care s-au plimbat prin Franța iar la întoarcere au mințit că vin din Germania ca să nu stea în carantină

EXCLUSIV!

Mai mulți polițiști din Capitală au încălcat regulile din pandemie și au călătorit în   interes personal în țări aflate în scenariul roșu, fără a declara acest lucru la revenirea în țară și fără a rămâne în carantină timp de 14 zile. Faptele s-au petrecut anul trecut în luna octombrie, însă abia acum au ieșit la iveală, după ce mai mulți colegi ai polițiștilor au povestit cele întâmplate. Este vorba despre comandantul secției 19 Poliție, comisar șef Marius Andrei Savu împreună cu concubina sa,  Alexandra Corduneanu, pe atunci agent la secția 17      Poliție, în prezent ofițer la Secția 3 și  Mugurel Bogdan Savu ofițer acces intrare la secția 5 Poliție împreună cu soția. Cei patru au plecat în Franța cu avionul  și au     revenit în țară după două săptămâni cu o mașină achiziționată de acolo. După ce    inițial și-au anunțat colegii și superiorii că urmează să stea în carantină 14 zile,       polițiștii s-au răzgândit și au revenit la locurile de muncă, motivând că au venit din Germania unde fuseseră să achiziționeze o mașină. La acel moment nu exista      obligativitatea rămânerii în carantină pentru cei care veneau din Germania în timp ce pentru Franța, da.

În dreapta imaginii, comandantul Savu și concubina sa, agentul Alexandra Corduneannu

Conform declarațiilor unor colegi de serviciu ai celor trei polițiști, aceștia au locuit în Franța, lângă Strasburg, unde sora fraților Savu deține o locuință și unde aceștia își petrec frecvent vacanțele. Mărturie stau inclusiv fotografiile pe care Alexandra le-a trimis mai multor colegi, precum și fotografiile lui Mugurel Savu cu mașina         achiziționată, cu număr de Franța, postate pe FB. 

Mugurel Savu, agent de poliție la Secția 5, cu mașina achiziționată dintr-un târg de mașini din Franța

Colegii polițiștilor sunt indignați pentru faptul că cei trei au pus în pericol sănătatea a aproximativ 500 de polițiști care lucrează în cele trei secții de poliție, a familiilor acestora și nu numai. Băiatul lui Mugurel Savu lucrează ca polițist local și ar fi putut și el să infecteze foarte multă lume dacă ar fi luat virusul de la părinții săi cu care   locuiește. De asemenea, colegii polițistei Alexandra Corduneanu ne-au declarat, sub rezerva     anonimatului, că aceasta avea ca atribuții de serviciu tocmai verificarea persoanelor aflate în carantină cu domiciliul pe raza secției 17. Mai mult, agentul Alexandra    Corduneanu era în concediu medical în perioada în care se afla în mini-vacanța din Franța. Atât comisarul șef Marius Andrei Savu, cât și concubina acestuia, agent Alexandra Corduneanu, s-au infectat cu virusul SarsCov 2, făcând o formă ușoară a gripei, la scurt timp de la întoarcerea în țară, motiv pentru care au stat două săptămâni în      izolare la domiciliu. 

Cu toate că subiectul a fost făcut public în emisiunea Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus Tv, ancheta internă la nivelul Poliției Capitalei, care ar fi trebuit să stabilească dacă cei trei se fac vinovați de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații și dacă există vreo legătură între gestul celor trei polițiști și îmbolnăvirea cu covid a mai multor polițiști din cele trei secții de poliție, a fost îngropată. Motivul îl constituie, susțin sursele din poliție, faptul că Andrei Savu, actualul comandat al Secției 19, a fost premiat de către  Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, pentru merite deosebite în  activitatea de polițist cu ocazia gestionării înmormântării lui Emi Pian și pentru arestarea interlopului Spartacus din Ferentari, cel care a făcut vâlvă în mass media în   plină pandemie după ce s-a lăudat că răstoarnă poliția, pentru ca mai apoi să apară  șifonat în sediul poliției, după intervenția mascaților. În realitate, susțin   sursele, în cazul înmormântării lui Pian rolul lui Savu și al Secției 19 a fost unul    minor, acțiunea fiind coordonată de la nivelul conducerii Poliției Române, în timp ce în cazul Spartacus, polițiștii de la Secția 19, în frunte cu șeful lor, au fost bătuți cu pietre de către interlopi și abia după intervenția mascaților s-a reușit restabilirea ordinei publice și arestarea liderului grupului violent. Conform surselor noastre, inclusiv sindicale, există un obicei la nivelul Poliției Capitalei de a premia ofițerii obedineți uneia sau alteia dintre grupările din conducere, în defavoarea polițiștilor care chiar își fac treaba cu profesionalism.

În stânga imaginii, Andrei Savu, comandantul Secției 19, cu agentul Alexandra Corduneannu în brațe

Despre felul în care s-a făcut ancheta de către Controlul Intern din Poliția Capitalei, avem și un exemplu de “profesionalism” în pusul batistei pe țambal. Astfel, la nivelul Poliției Sectorului 1, unde activează unul dintre cei trei polițiști, acesta a fost          întrebat dacă are cunoștință ca vreo entitate să facă verificări cu privire la concediul său și nicidecum dacă a fost în Franța și a mințit că nu a fost. “Fiind întrebat cel în cauză (Mugurel Savu), a comunicat că, până în prezent nu a fost înștiințat dacă față de acesta se desfășoară verificări privind modul în care și-a petrecut concediul de odihnă din perioada menționată” , se afirmă, absurd, în documentul emis de Poliția sectorului 1 cu privire la anchetarea subofițerului, semnat de șeful Biroului Control Intern și de comandantul sectorului.

De altfel și în răspunsul Biroului de Presă al Poliției Capitalei se afirmă că unul dintre polițiști ( Alexandra Corduneanu n.a.) se afla în concediu medical în timp ce a mers în vacanța din Franța dar, “nu au fost identificate abateri disciplinare”. Mai trebuie menționat că nici “etajul 7”, cum este cunoscut Biroul DGPI care răspunde de     Poliția Capitalei, nu a reacționat la sesizarea care le-a fost trimisă pe această temă, motivând, spun sursele noastre, că faptele nu șunt așa de grave iar polițiștii             incriminați sunt de viitor. Dar despre complicitatea ofițerilor DGPI cu polițiștii pe care ar trebui să-i verifice precum și despre implicarea Clanului Maiorilor din “doi și un sfert” în acoperirea activităților infracționale ale polițiștilor, vom reveni în episoadele următoare.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI