Amenzi de 1,11 milioane lei pentru furnizorii de energie electrică!

Autoritatea Națională pentru Reglementare în Energie (ANRE) a amendat contravențional mai mulți furnizori de energie electrică cu sume cuprinse între 200.000 și 300.000 lei, pentru nerespectarea reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică.

Cea mai mare amendă a primit-o ELECTRICA Furnizare, 300.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la frecvența de emitere a facturilor și facturarea în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale contorului.

Pe locul doi s-a situat E.O Energie România cu o amendă de 210.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la informarea clienților și frecventa de emitere a facturilor.

Alte trei companii au primit amenzi contravenționale a câte 200.000 lei. CEZ Vânzare a primit amendă pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecvența emiterii facturilor în timp ce ENEL Energie și ENEL Energie Mutenia au fost amendați pentru nereguli privind informarea clienților.

ANRE va continua controalele la furnizorii de energie electrică, atât pe baza reclamațiilor primite cât și din proprie inițiativă. Sumele provenite din amenzi se constituie venit la bugetul de stat, însă ANRE va trebui să găsească o modalitate de a interzice furnizorii de energie să își recupereze banii plătiți ca amendă, prin creșterea tarifelor pentru consumatorii casnici.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI