MINUTUL DE ENERGIE. MIXUL ENERGETIC, CARTEA CÂȘTIGĂTOARE A ROMÂNIEI ÎN FAȚA ACTUALELOR PROVOCĂRI DE PE PIAȚA INTERNAȚIONALĂ

România, spre deosebire de alte state din Uniunea Europeană, are avantajul mixului de energie ce poate fi utilizat în piața de energie. 

Mixul de energie este cartea câștigătoare pe care România o are în meciul cu actualele provocări geopolitice care au impact devastator asupra pieței de energie. Țara noastră combină cu succes energie hidro, nucleară și surse regenerabile precum eoliene și fotovoltaice. Asta în timp ce aportul din cărbune și petrol este în scădere. 

Fenomenele meteorologice extreme, care s-au făcut simțite și în România în ultima perioadă – valuri de căldură, furtuni sau secetă, sunt, împreună cu războiul, o amenințare reală, iar energia regenerabilă este răspunsul țării noastre la aceste provocări.

România are condițiile ideale pentru a accelera tranziția către surse de energie verde, fără a afecta securitatea energetică sau economia.

Tranziția energetică nu este doar despre reducerea poluării, ci și despre prețuri mai mici și o competitivitate economică mai mare.

Investițiile mai ample în energia regenerabilă, alături de măsuri pentru îmbunătățirea eficienței, vor aduce beneficii economice semnificative, contribuind totodată la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, la limitarea încălzirii globale și a efectelor schimbărilor climatice.

Pentru a sprijini tranziția, trebuie prioritizate câteva zone esențiale: stocarea energiei, digitalizarea rețelelor și eficiența energetică. Aceste tehnologii sunt vitale pentru a susține dezvoltarea energiei verzi. Totuși, acestea necesită investiții majore și urgente.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI