LIGIA DECA PROMOVEAZĂ SPORTUL ÎN ȘCOLI, CU AJUTORUL MARILOR CAMPIONI ROMÂNI

„Campion în școală” este un nou proiect al Ligiei Deca, prin care mari campioni vor promova sportul în rândul elevilor.

Ligia Deca lansează un nou proiect în școli, prin care copiii sunt încurajați să facă sport chiar de marii campioni ai sportului românesc.

„Campion în școală”! Începem un nou proiect prin care ne propunem să aducem aproape de copii preocuparea pentru sport, prin întâlniri valoroase cu modele de perseverență și performanță. Astfel, mari campioni ai sportului românesc vor merge în școli și se vor implica în activitățile proiectului”, anunță Ligia Deca.

 
 

Ministrul Educației a semnat luni protocolul de colaborare între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport, pentru desfășurarea acestui program prin care cel puțin 47 de campioni ai sportului românesc vor fi „ambasadori ai sportului școlar”.

„Aceștia se vor implica în activități din cadrul lecțiilor de educație fizică și sport, orelor de consiliere și orientare, precum și în competițiile sportive școlare din județele și sectoarele unde au fost desemnați, inspirând elevii și cadrele didactice prin propriul exemplu”, precizează liberala.

 
 

Ligia Deca i-a avut lângă ea, la lansarea proiectului, pe Elisabeta Lipă, președinta Agenției pentru sport, Constantina Diță, campioană olimpică la atletism, Andreea Răducan, campioană olimpică la gimnastică, Alina Dumitru, campioană olimpică la judo, Lăcrămioara Perijoc, campioană europeană la box, Claudiu Fometescu, antrenor federal la Federația Română de Baschet, Cătălin Burlacu, manager general la Federația Română de Baschet.

De asemenea, au fost prezenți elevii David Rașoga și David Fometescu, care au obținut locul I și medalie de aur la baschet 3×3, Gimnaziada ISF, Rio de Janeiro, 2023.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI