Efectele creșterii salariului minim, explicate de un analist financiar

Analistul financiar a atras atenția că majorarea salariului minim va crea o anumită tendință inflaționistă.

Efectele creșterii salariului minim în țară au fost explicate de un analist financiar, vineri, 7 iunie, la „Apel matinal” de la Radio România Actualități. Profesorul Adrian Codîrlașu, vicepreședinte al CFA România, doctor în economie, a spus de ce a fost necesară această măsură și cine ar putea avea de pierdut.

Analistul financiar a spus că din punctul său de vedere, hotărârea Guvernului de a majora salariul minim brut pe țară garantat în plată la 3.700 de lei, de la 1 iulie, este una bună, din trei motive. Primul motiv este acela că este vorba despre o legislație europeană ce trebuie să fie aplicată și de România.

„Doi – avem peste 30% din forța de muncă angajată pe salariul minim – lucru nenatural, acolo e și evaziune fiscală destul de multă. Guvernul știe lucrul acesta și normal, ridicând salariul minim măcar o mai mare parte din taxele care trebuiau plătite vor fi plătite în modul ăsta.”, a adăugat invitatul la „Apel matinal” de la Radio România Actualități.

Cel de-al treilea motiv este acela că cei care lucrează pe salariul minim au fost cei mai puternic afectați de șocul inflaționist din ultimii ani. Cea mai mare parte a inflației a venit din produsele alimentare, iar la o familie care lucrează pe venituri reduse, ponderea produselor alimentare e cea mai mare în bugetul de consum.

Materialul complet, AICI

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI