Noi acuzații în cazul Anastasia

O tragedie care a dus la schimbarea legislației ajunge, din nou, pe masa magistraților. Șoferița în vârstă de 28 de ani fără permis, care i-a curmat în 2022 viața Anastasiei, fetița de 4 ani, va fi judecată pentru ucidere din culpă, pentru că legea permite abia acum acest lucru.

Vorbim în acest moment despre rejudecarea cazului Anastasia și despre o nouă încadrare, asta după ce încadrarea juridică a mai fost schimbată și în trecut. 

La începutul procesului, șoferița a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, însă cauza a fost clasată întrucât fapta nu era prevăzută de legea penală.

Unde se ducea șoferița care a omorât fetița de 4 ani, pe un drum din Iași. Detalii șocante din anchetă – VIDEO

Femeia în vârstă de 28 de ani a fost ulterior trimisă în judecată în stare de arest la domiciliu doar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Acum însă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău a dispus trimiterea în judecată a femeii pentru ucidere din culpă întrucât întrunește elementele infracțiunii.

„Dreptate pentru Anastasia! Este vorba despre fetita de 4 ani din Harlau, omorata de soferita fara permis si care a dus la schimbarea legii. Dupa o posibila “maslurile” a masuratorilor de la fata locului(conform spuselor martorilor din dosar) si dupa ce politistul si procurorul au trimis-o in judecata pe soferita doar pentru conducere fara permis si nu si ucidere din culpa, in urma plangerii facute impotriva ordonantei de clasare, instanta a intors dosarul la parchet si i-a obligat sa continue cercetarea. De data recenta si in urma altor audieri din care reiesea clar situatia si cum a fost omorata fetita, parchetul a trimis-o in judecata pe soferita si pentru ucidere din culpa. Situatia este de-a dreptul stranie in contextul in care la primul termen judecatorul s-a abtinut de la judecarea cauzei iar cel de-al doilea investit ulterior s-a abtinut si el. Acum asteptam un nou termen de camera preliminara”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Micuța Anastasia a murit în anul 2022, la doar două zile după ce împlinise 4 ani, în timp ce se juca cu prietenii pe o uliță din satul Sticlăria din Iași. La un moment dat, copila a vrut să traverseze, însă a fost lovită de femeia în vârstă de 28 de ani care nu avea permis de conducere, ci doar cursuri de șofat făcute în Suedia. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI