TENSIUNI LA COTE MAXIME: 3 MINIȘTRII PNL AU LIPSIT DE LA ȘEDINȚA DE GUVERN CONDUSĂ DE MARCEL CIOLACU

Trei miniștrii liberali au lipsit de la ședința de Guvern de miercuri, de la Palatul Victoria, condusă de Marcel Ciolacu. Absența acestora vine după scandalul monstru privind ruperea Coaliției

Ministrul Justitiei Alina Gorghiu, ministrul Mediului Mircea Fechet si ministrul de Finante Marcel Bolos, care se afla in aceste momente la Bruxelles, unde prezinta Planul Fiscal, sunt cei 3 ministrii care au lipsit de la sedinta de Guvern de miercuri. Vorbim, practic,d espre prima sedinta de Guvern dupa ce liderul liberal Nicolae Ciuca a anuntat ruperea Coalitiei.

Criză majoră în coaliția PSD-PNL. Liberalii, la un pas să „divorțeze” de pesediști. Se analizează depunerea unei MOȚIUNI de cenzură

Vedem, astfel, si primele absente. Ar fi fost interesant sa vedem interactiunile dintre ministri. O sedinta in care liberalii nu vor vota niciun proiect, spun sursele Realitatea PLUS. 

Pe cine ar vrea Nicolae Ciucă să pună premier: „Va fi de la PNL”

Sursele PNL spun ca, in sedinta de marti, a existat o discutie intre liderii partidului si ministrii, astfel incat acestia din urma sa discute de acum inainte toate proiectele de pe ordinea de zi a sedintelor de Guvern cu partidul, inainte de a lua o decizie daca vor sustine sau nu sa treaca respectivul proiect. 

Practic, nu vorbim despre un blocaj, ci despre o modificare de lege pe care o pregatesc social-democratii in momentul de fata. 

Reamintim ca tot acest scandal a pornit dupa ce CCR a invalidat candidatura Dianei Sosoaca, liderul AUR, la alegerile prezidentiale. 

Drept urmare, PSD-istii vor sa depuna un proiect prin care sa scada puterea Curtii Constitutionale in ceea ce priveste verificarea candidatilor la prezidentiale, astfel incat toate contestatiile sa se depuna la Inalta Curte. Ulterior, ele sa poata fi apoi contestate de candidati. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI