NEMULȚUMIRI ÎN RÂNDUL MINERILOR: CER PĂSTRAREA CONDIȚIILOR DE PENSIONARE ÎN NOUA LEGE

Federația Națională Mine Energie intenționează să sesizeze Guvernul României cu privire la posibilitatea declanșării unui conflict de muncă, urmat de acțiuni de protest, dacă solicitările lor nu vor fi soluționate. Reprezentanții federației au avertizat că, în cazul în care nu se va ajunge la un acord, iau în considerare chiar și posibilitatea unei greve generale.

Principala solicitare a minerilor și energeticienilor este păstrarea actualelor condiții de pensionare în viitoarea lege a pensiilor publice, având în vedere că aceștia lucrează în condiții grele și periculoase. Ei cer partidelor politice să elimine din noua lege articolele care creează discriminare între persoanele care au desfășurat activitate în aceleași condiții de muncă și să revină la prevederile din vechea lege.

Federația Națională Mine Energie subliniază că minerii și energeticienii trebuie să beneficieze de aceleași condiții de pensionare, deoarece condițiile lor de muncă rămân neschimbate, fiind în continuare grele și periculoase.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI