INUNDAŢII ÎN JUDEŢUL GALAŢI / VA FI AMENAJAT UN PUNCT MEDICAL ÎN TABĂRA DE SINISTRAŢI DIN SLOBOZIA CONACHI

Autorităţile vor amenaja un punct medical în tabăra de sinistraţi din localitatea Slobozia Conachi, judeţul Galaţi.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că aceasta este una dintre măsurile care trebuie luate, în urma inundaţiilor.

„Punctul medical va fi amenajat aici, nu poate să fie în altă parte. Ţinând cont de măsurile sanitar-epidemiologice care se impun în astfel de situaţii, va trebui să existe un astfel de punct. Domnul doctor Arafat este pregătit în acest sens. Specialiştii vor lua decizia”, a declarat, duminică, la Slobozia Conachi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că pompierii urmează să cureţe fântânile din localităţile afectate de inundaţii iar specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică vor lua măsurile pentru a deveni potabilă.

Potrivit autorităţilor locale, inundaţiile au afectat 24 comune din judeţul Galaţi iar circa 5.400 case au fost afectate de viituri.

Patru persoane şi-au piedut viaţa şi două sunt date dispărute.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a mers, duminică, alături de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, la tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi.

Sâmbătă seară, Guvernul a anunţat că 30 de locuinţe modulare erau amenajate deja în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi pentru cazarea populaţiei evacuate.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a cerut suplimentarea cu încă 200 de locuinţe modulare, care vor fi operaţionalizate în regim de urgenţă şi amplasate în zone sigure, stabilite împreună cu reprezentanţii Apelor Române.

Un număr de 569 de salvatori – pompieri, jandarmi, poliţişti, forţe ale armatei, personal al aviaţiei – au fost implicaţi în acţiunile de salvare şi de ajutorare în cele 22 de localităţi afectate din judeţul Galaţi (Valea Mărului, Piscu, Pechea, Slobozia Conachi, Griviţa, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Corni, Băneasa, Corod, Târgu Bujor, Jorăşti, Drăguşeni, Smulţi, Bereşti, Bereşti Meria, Bălăbăneşti, Tudor Vladimirescu, Bălăşeşti, Rediu şi Sugurlui).

Două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit, la solicitarea autorităţilor locale, în judeţul Galaţi.

AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI