KREMLINUL PROMITE UN ”RĂSPUNS ADECVAT” DACĂ OCCIDENTUL PERMITE CA UCRAINA SĂ ATACE RUSIA CU RACHETE CU RAZĂ LUNGĂ

Kremlinul a afirmat miercuri că Rusia va da ceea ce a numit drept un „răspuns adecvat” în cazul în care SUA permit Ucrainei să atace în profunzime teritoriul rus cu rachete ATACMS, cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters şi AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Washingtonul pare să fi luat deja o decizie în acest sens.

„Orice decizie de acest gen luată de Occident (…) este dovada suplimentară a caracterului justificat, necesar şi fără alternativă al operaţiunii speciale” din Ucraina, a adăugat Peskov.

Marţi, preşedintele american, Joe Biden, a asigurat că Statele Unite „lucrează” pentru a autoriza Ucraina să folosească rachete cu rază mai lungă de acţiune împotriva Rusiei.

„Lucrăm la asta”, a spus liderul de la Casa Albă, întrebat în legătură cu solicitarea insistentă a omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, care vrea să poată lovi bazele din care îşi lansează atacurile armata rusă.

Kievul le cere aliaţilor săi să ridice restricţiile pentru a-i permite să lovească în adâncime pe teritoriul Rusiei ţinte militare considerate „legitime”, cum ar fi bazele aeriene de pe care decolează avioanele care bombardează Ucraina.

Surse au declarat săptămâna trecută pentru Reuters că SUA se apropie de un acord vizând livrarea de astfel de arme Ucrainei, dar Kievul va trebui să aştepte câteva luni, până la reglementarea unor probleme tehnice.

AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI