ANDY MURRAY A CONFIRMAT CĂ SE VA RETRAGE DIN TENIS DUPĂ JOCURILE OLIMPICE DE LA PARIS

Andy Murray a confirmat că se va retrage din tenisul profesionist după Jocurile Olimpice de la Paris. Scoțianul în vârstă de 37 de ani a anunțat pe o rețea socială că a ajuns în capitala franceză pentru ultimul său turneu de tenis.

„Am ajuns la Paris pentru ultimul meu turneu de tenis. Concurând pentru Marea Britanie au fost de departe cele mai memorabile săptămâni din cariera mea și sunt extrem de mândru să o fac o ultimă dată!”, a scris jucătorul de tenis pe X, fostul Twitter.

Andy Murray a reprezentat pentru prima dată echipa Regatului Unit la Jocurile de la Beijing în anul 2008, iar în anul 2012 a obținut o medalie de aur la Londra. A câștigat primul său Grand Slam la US Open o lună mai târziu și apoi a devenit primul campion britanic la Wimbledon în 77 de ani în anul următor.

Andy Murray, o carieră ce va rămâne în istorie

Scoțianul, care a condus Marea Britanie la o victorie istorică în Cupa Davis în 2015, a câștigat apoi a doua oară la Wimbledon în 2016 și a devenit singurul jucător care a câștigat două medalii de aur olimpice la simplu, când a urcat pe podium la Rio în 2016.

Însă, a suferit o accidentare a șoldului a avut nevoie de inserarea unei plăci metalice în articulație în 2019, potrivit The Guardian.

La începutul anului 2024, pe fondul întrebărilor constante cu privire la cât timp va continua să joace, Murray a declarat că intenționează să încheie la un moment dat în vară, dar fără să precizeze data exactă.

Murray a rezistat tentației de a se retrage la US Open de luna viitoare, locul primului său succes de Grand Slam, anunțând marți că turneul de la Roland Garros va fi ultimul.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI