Detalii terifiante despre cazul fetiţei de 12 ani al cărei cadavru a fost găsit într-un apartament din Capitală. Tatăl vitreg al fetei a recunoscut crima

Bărbatul suspectat de uciderea fetiiţei de 12 ani al cărei cadavru a fost găsit în lada unei canapele într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei i-a spus propriei mame că a făcut ”un lucru foarte grav”, a omorât-o pe fiica concubinei sale.

El a relatat, însă, conform achetatorilor, că au avut un conflict şi el a împins-o pe fetiţă, care s-a lovit de marginea căzii şi a început să sângereze şi să tremure, deşi, în urma autopsiei, a rezultat că moartea fetei ”a fost violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix”.

De asemenea, fosta soţie a bărbatului a afirmat că acesta avea accese de gelozie, era violent, a ameninţat că o omoară, după care o va băga într-un sac şi o va arunca într-un canal. Femeia a susţinut că fostul soţ obişnuia să fie agresiv şi cu fiul său minor, pe care-l lovea cu furtunul în zona capului, fapt ce a determinat mai multe probleme în dezvoltarea acestuia. În 25 mai, presupusul ucigaş al fetiţei s-a angajat la o firmă din Olanda, însă din data de 6 iunie, când era planificat să înceapă serviciul la ora 09:00, acesta nu a mai fost găsit, plecând intempestiv, cel mai probabil după discuţia cu concubina sa şi după ce a aflat că aceasta a fost luată în custodia autorităţilor spaniole.

”La data de 03.06.2023, în apartamentul nr. … din … a fost identificat cadavrul unei persoane de sex femeiesc, cu identitate necunoscută. Cadavrul a fost identificat în lada canapelei din sufrageria apartamentului, în stare de putrefacţie, învelit în saci menajeri. În cauză s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale asupra cadavrului de sex femeiesc. Ulterior efectuării autopsiei medico-legale, medicul legist a formulat concluzii preliminare în care a menţionat că moartea persoanei de sex femeiesc a fost violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix. Data probabilă a decesului a fost menţionată ca fiind cu aproximativ trei săptămâni anterior descoperirii cadavrului (03.06.2023)”, se arată în încheierea de şedinţă din 7 iunie, prin care a fost decis arestul preventiv pentru 30 de zile în cazul suceveanului Marcel Ilie Serbuc, concubinul mamei fetei.

Bărbatul închiriase apartamentul din 31 martie, achitase chiria pe luna aprilie, însă întârziase cu cea aferentă lunii mai, motiv pentru care în 12 mai a fost contactat de către proprietar, căruia i-a spus că se află în Spania, la muncă, după care nu a mai putut fi contactat. În 25 mai o cunoştinţă a proprietarului i-a semnalat acestuia că în apartament nu se afla nici o persoană, iar în locuinţă se simţea un miros de putrefacţie, iar în 3 iunie, proprietarul, care nu locuieşte în Capitală, a venit şi a descoperit cadavrul.

Conform tatălui fetiţei, atât ea, cât şi mama au dispărut din jurul datei de 11 aprilie. Potrivit anchetatorilor, acesta a menţionat că minora a mers să locuiască cu mama sa şi cu concubinul acesteia, însă nu a putut indica adresa la care locuiau cei trei. El a relatat că a avut ultima discuţie cu fiica sa în 9 aprilie, iar din 11 aprilie aceasta nu a mai putut fi contactată.

În data de 13 aprilie, mama copilului a părăsit România cu destinaţia Spania.

Mama fetiţei le-a declarat anchetatorilor că, cu 2-3 zile anterior plecării în Spania, aceasta i-ar fi spus că intenţionează să meargă la tatăl său biologic. În data respectivă, în jurul orei 05.00, fetiţa de 12 ani a rămas în compania concubinului mamei sale, iar femeia a plecat la muncă. ”În aceeaşi dată, în jurul orei 14.00, martora s-a întâlnit cu numitul …, iar acesta i-a spus că minora a plecat la tatăl ei biologic şi că telefonul minorei era descărcat. Martora nu a mai putut contacta minora începând cu acea dată deoarece telefonul mobil al minorei era fără semnal”m se arată în documentele instanţei.

Anchetatorii au discutat şi cu mama inculpatului, precum şi cu fosta soţie a acestuia.

Mama bărbatului a precizat că la începutul lunii mai a fost abordată la domiciliu de mai mulţi poliţişti care au întrebat-o diverse aspecte despre fiul ei.

Ulterior, la câteva zile distanţă a fost sunată de acesta, ocazie cu care i-a transmis că fusese căutat de poliţie.

Atunci, acesta, deşi iniţial a încercat să ascundă, până la urmă i-a spus că a făcut ceva foarte grav şi că a omorât-o pe  fiica concubinei sale. În continuare, i-a zis că a avut un conflict spontan cu aceasta în urma căruia a împins-o, lucru ce a determinat căderea ei în cadă.

”Aceasta s-a lovit de marginea căzii şi a început să sângereze, începând să tremure. Mai multe aspecte nu a mai dorit să-i precizeze”, relevă documentele instanţei.

Cu ocazia audierii din data de 7 iunie, fosta soţie a bărbatului a precizat că au împreună un fiu minor. Femeia a declarat că fostul său soţ era foarte gelos şi de mai multe ori a fost violent fizic şi verbal cu ea. Mai mult decât atât, ea a relatat că acesta a ameninţat că o va omorî, după care o va băga într-un sac şi o va arunca într-un canal. Femeia a mai susţinut că fostul soţ obişnuia să fie agresiv şi cu fiul său minor pe care-l lovea cu furtunul în zona capului, fapt ce a determinat mai multe probleme în dezvoltarea acestuia.

”Fapta presupus săvârşită de inculpat este de natură să provoace puternică rezonanţă în cadrul societăţii, având în vedere urmările foarte grave ale infracţiunii de omor asupra unei fetiţe de numai … ani, modalitatea de comitere extrem de violentă, dar şi acţiunile ulterioare ale inculpatului, care ar fi pus cadavrul victimei într-un sac de gunoi, iar apoi l-ar fi ascuns în canapeaua din apartamentul închiriat şi a părăsit teritoriul României. Presupusa comitere a faptelor de către inculpat denotă o slabă capacitate empatică a acesteia, o desconsiderare a traumelor produse victimei şi un sistem de valori necesitând un proces complex de reconfigurare”, constată magisraţii.

Coform instanţei, inculpatul ”nu a fost audiat în cauză întrucât nu a fost găsit, existând date şi informaţii conform cărora acesta are cunoştinţă despre cercetările efectuate în prezenta cauză şi se sustrage urmăririi penale”.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că inculpatul a fost pe teritoriul statului olandez, a lucrat la o societate comercială începând cu data de 25.05.2023, însă din data de 06.06.2023, când era planificat să înceapă serviciul la ora 09:00, acesta nu a mai fost găsit, plecând intempestiv, cel mai probabil după discuţia cu concubina sa şi după ce a aflat că aceasta  a fost luată în custodia autorităţilor spaniole. Din comunicarea autorităţilor olandeze reiese că  bărbatulnu s-a prezentat la locul de muncă în data de 06.06.2023 şi nu a mai fost găsit de autorităţile olandeze nici la locul de reşedinţă cunoscut, relevă încheierea de şedinţă referitoare la arestarea preventivă pentru 30 de zile a  presupusului ucigaş al fetiţei de 12 ani.

Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru Marcel Ilie Serbuc, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. De asemenea, bărbatul a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria „periculos”.

Pentru mama fetei, care a sosit vineri în ţară şi a fost audiată timp de mai multe ore la Serviciul Omoruri din Capitală, nu a fost dispusă nicio măsură.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI