Raluca Turcan: Dreptatea este de partea cadrelor didactice şi nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educaţiei

Deputatul PNL Raluca Turcan, fost ministru al Muncii afirmă luni că dreptatea este de partea cadrelor didactice şi nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educaţiei sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării ar fi fost gata, aşa cum suntem obligaţi prin PNRR.

Ea menţionează că salariile trebuie crescute suplimentar, iar Guvernul a asigurat cadrul legal pentru o prima creştere salarială.

Posibilitatea amânării examenelor poate afecta însă perspectivele de cariera ale copiilor României, mai spune liberala.

”Dreptatea este de partea cadrelor didactice şi nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educaţiei sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, aşa cum eram obligaţi prin PNRR”, spune Raluca Turcan într-un comunicat. Ea continuă: ”Dar timpul nu poate fi dat înapoi! Salariile trebuie crescute suplimentar şi Guvernul a asigurat cadrul legal pentru o prima creştere salarială. Vor urma creşteri salariale consistente pentru că toată clasa politică a înţeles revendicările cadrelor didactice”.

Potrivit Ralucăi Turcan, ”posibilitatea amânării examenelor poate afecta însă perspectivele de cariera ale copiilor României”.

”Sper, aşadar, ca examenele copiilor să rămână în graficele stabilite, anul şcolar să fie încheiat la termenul stabilit pentru că atenţia şi respectul faţă de statutul, demnitatea şi nivelul salarial al cadrelor didactice au fost câştigate pe termen lung prin această mişcare de uriaşă forţă socială pe care au arătat-o profesorii. Niciun politician nu va putea să nu respecte angajamentul făcut în urma celei mai mari mişcări sociale din ultimii 30 de ani declanşată de profesori!”, mai arată Turcan.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI