Poliţişti prinşi în flagrant când luau mită de la şoferi, trimişi în judecată de DNA

Cei doi poliţişti care au fost prinşi în flagrant luând mită în centrul Capitalei au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie. Ei sunt acuzaţi de 60, respectiv 62 de fapte de luare de mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaţilor: Andrei Pantea, la data faptelor comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru luare de mită, în formă continuată (60 de acte materiale), şi Valentin Olteanu, la data faptelor agent şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru luare de mită, în formă continuată (62 de acte materiale), arată DNA, luni, într-un comunicat de presă.

”În perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, inculpaţii Pantea Andrei şi Olteanu Valentin, în calităţile menţionate mai sus, ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata şi sancţiona cu amendă sau pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit (Pantea Andrei  – în total 11.575 de lei şi 405 euro, Olteanu Valentin – 12.975 de lei şi 405 euro), de la mai mulţi conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice”, susţin procurorii, în rechizitoriu.

În acest context, cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant, în 27 aprilie, de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la cinci conducători auto suma totală de 2.550 de lei şi 20 de euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

După ce au fost prinşi în flagrant, cei doi au fost iniţial reţinuţi. Flagrantul a avut loc în zona Dorobanţi din Capitală. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti anunţa atunci că a declanşat cercetarea disciplinară în acest caz. De asemenea, instituţia preciza că, în cazul punerii în mişcare a acţiunii penale, cei doi vor fi puşi la dispoziţie.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI