Ludovic Orban va face plângere penală împotriva premierului Nicolae Ciucă şi a membrilor Guvernului

Ludovic Orban va face, vineri, plângere penală împotriva premierului Nicolae Ciucă şi a membrilor Guvernului din cauza refuzului de organiza alegeri locale parţiale în peste 50 de localităţi

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban va face, vineri dimineaţa, o sesizare penală la Parchetul General împotriva prim-ministrului Nicolae Ciucă şi a membrilor Guvernului care au refuzat convocarea şi organizarea alegerilor locale parţiale în mai mult de 50 de localităţi.

Astfel, de la ora 10.30, conform unui anunţa al formaţiunii, Ludovic Orban va fi la Parchetul General pentru a depune această plângere.

Pe 28 aprilie, Ludovic Orban a trimis o „scrisoare avertisment”’ premierului Nicolae Ciucă, un ultim demers prin care intenţionează să determine Executivul să organizeze alegeri locale în 57 de localităţi unde este vacantă funcţia de primar.

El avertiza atunci că, în cazul în care Guvernul va persista în această atitudine de a sfida legea, atunci va sesiza Parchetul de pe lângă ÎCCJ privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI