Asistent medical din Oradea, reţinut pentru trafic de influenţă: A luat bani de la şapte persoane, cărora le-a promis că le va intermedia angajarea, pe durata pandemiei

DNA anunţă, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a unui asistemt medical de la Oradea care, în timpul pandemiei, a primit de la şapte persoane, aproape 30.000 de euro, în schimbul promisiunii că va intermedia angajarea lor în unităţile medicale în care lucra.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 mai 2023, a inculpatului CRĂCIUN SORIN IOAN, la data faptelor asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea ulterior în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor (după preluarea de către acesta a celei dintâi unităţi spitaliceşti), pentru comiterea a şapte infracţiuni de trafic de influenţă”, anunţă, miercuri, DNA.

Procurorii precizează că, în perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, inculpatul ar fi pretins şi primit de la 7 (şapte) persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum şi alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor factori decidenţi din conducerea celor două spitale amintite mai sus şi promiţând că îi va determina pe aceştia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical şi infirmier.

”Până în prezent, cele 7 (şapte) persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani şi foloasele respective”, a mai transmis DNA.

Sursa citată a precizat inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI