Premiere prezentate la Cannes şi TIFF ajung în cinematografele româneşti

Filmele „Jeanne du Barry”, „Club Zero”, „The Old Oak”, „Il sol dell’avvenire”, prezentate prima dată anul acesta la Cannes, dar şi premiere la TIFF 2023 – „Crima este a mea/ Mon Crime”, „Kompromat”, „Afire/ În bătaia focului”, „Talk to Me” ajung în cinematografele româneşti.

„Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) şi ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film. Cel de-al şaselea lungmetraj al actriţei şi regizoarei franceze Maiwenn, în vârstă de 46 de ani (cunoscută pentru „Polisse”, recompensat cu Premiul Juriului la Cannes în 2011), spune povestea „vieţii, ascensiunii şi căderii favoritei regelui Ludovic al XV-lea”, interpretată de însăşi Maïwenn, în timp ce Johnny Depp joacă rolul suveranul francez.

Independenţa Film, casa de distribuţie care activează din 1997 în România şi care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase, aduce din selecţia de la Cannes, pe lângă filmul din deschidere, alte trei titluri care vor avea premiera în cinematografe în această toamnă, după ce vor fi prezentate în avanpremieră în cadrul festivalului Les Films de Cannes: „Club Zero” (r. Jessica Hausner), cu Mia Wasikowska în rolul unei profesoare de la o şcoală de elită, care formează o relaţie strânsă, dar extrem de periculoasă cu cinci dintre elevii săi; „The Old Oak”, despre care regizorul Ken Loach a precizat că este ultimul pe care îl face şi care spune povestea unor refugiaţi sirieni ce ajung într-un oraş minier depopulat; Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie la care râzi cu lacrimi, despre dragoste şi abandon, în care consacratul regizor, la 50 de ani de la primul său lungmetraj, se prezintă pe sine, cu obsesiile şi pasiunile trecutului său de cineast.

În cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care va avea loc între 9 -18 iunie, (Cluj-Napoca), Indepedenţa Film prezintă în avanpremieră:

„Afire/ În bătaia focului” – Câştigător al Ursului de Argint la Berlinale 2023, filmul cineastului german Christian Petzold este o dramedie ce face parte din trilogia începută în 2020 cu „Undine” şi care spune povestea a patru tineri – un scriitor, un fotograf şi un cuplu – prinşi într-o casă de vacanţă, în mijlocul unui incendiu de vegetaţie mistuitor. Afire are premiera în cinematografe pe 7 iulie.

„Kompromat” – bazat pe evenimente reale, filmul regizorului francez Jérôme Salle, oferă o perspectivă asupra poveştii din spatele unui scandal internaţional: un diplomat francez care lucrează în Siberia este arestat pentru pornografie infantilă şi aruncat în închisoare. Filmul va avea premiera în cinema pe 28 iulie.

„Talk to Me” – regizat de Danny şi Michael Philippou, doi fraţi australieni, celebri pe YouTube ca RackaRacka pentru conţinutul lor de tip live-action combat videos,  debutează pe marile ecrane cu un horror supranatural contemporan, bazate pe o reţetă consacrată: un grup de prieteni invocă spirite prin intermediul unei mâini îmbălsămate, până când unul din ei merge prea departe şi deschide uşa spiritelor. Filmul va avea premiera în cinematografe pe 22 septembrie. 

„Crima este a mea/ Mon Crime”, noul film al cunoscutului regizor François Ozon, ultimul din triologia în care se regăsesc 8 femmes şi Potiche, este o comedie plasată în anii ‘30, a cărei protagonistă este o actriţă ce devine cunoscută după ce este achitată de crimă pe motiv de autoapărare. Din distribuţie fac parte Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon şi André Dussollier. Filmul va avea premiera în cinematografe pe 6 octombrie.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI