Vlad Voiculescu, replică pentru Marcel Ciolacu: USR a fost şi este un susţinător al democraţiei. Nu membrii USR erau cei care provocau violenţa

Preşedintele USR Bucureşti Vlad Voiculescu i-a transmis lui Marcel Ciolacu, care a spus despre scandalul AUR şi incidentele violente de la protestul de miercuri din faţa Parlamentului că ar fi pe modelul USR, că partidul său a fost şi este un susţinător al democraţiei, drepturilor cetăţeneşti şi al respectului reciproc.

Fostul ministru al Sănătăţii i-a reamintit liderului PSD că în trecut membrii ai USR au fost cei agresaţi fizic şi verbal, deoarece şi-au exprimat liber opiniile, nefiind cei care au incitat la violenţă.

 „L-am ascultat cu tristeţe în această dimineaţă pe liderul PSD Marcel Ciolacu, declarând despre protestul violent al AUR: «Asta făcea USR». Îi reamintesc pe această cale domnului Marcel Ciolacu că USR a fost şi este un susţinător al democraţiei, al drepturilor cetăţeneşti şi al respectului reciproc. Au fost momente în care peste un milion de oameni s-au unit sub aceeaşi voce pentru a se opune legilor adoptate de Liviu Dragnea şi de PSD, care ameninţau principiile noastre fundamentale”, a scris Vlad Voiculescu, joi pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătăţii a adăugat că este important să fie subliniat faptul că nu membrii USR au provocat violenţe, ci au fost victime ale unor atacuri fizice în trecut, deoarece îşi exprimau liber opinia, în apărarea valorilor democratice.

„Cu toate acestea, este esenţial să subliniem că NU membrii USR erau cei care provocau violenţa. În trecut, ei au fost victime ale unor atacuri fizice, fiind bătuţi şi agresaţi pentru că îşi exprimau liber opinia şi apărau valorile democratice. Astăzi, trebuie să ne amintim că protestele pot şi trebuie să fie expresii ale nemulţumirilor noastre, dar trebuie să rămână non-violente şi să se desfăşoare într-un cadru paşnic şi civilizat. Numai prin dialog deschis şi respect reciproc putem găsi soluţii şi putem avansa ca societate”, a completat Voiculescu.

„Una este să aperi în mod paşnic justiţia, democraţia şi valorile europene şi să fii atacat de Jandarmerie pentru asta şi cu totul altceva este să fii violent, să îndemni la violenţă, iar PSD şi sistemul să îţi permită toate astea pentru că au nevoie de tine ca bau-bau ca să îşi justifice ei rămânerea la putere”, a conchis el.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre scandalul AUR de la Parlament că este inacceptabil ce s-a întâmplat şi că a fost o manipulare. „Au copiat ce făcea USR acum trei, patru ani. Asta înseamnă să laşi să se creeze precedente”, a mai spus liderul PSD, care a adăugat că subiectul va fi discutat în Biroul permanent al Camerei.

Parlamentari si simpatizanţi AUR au fost miercuri protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, deşi în comisii l-au votat în unanimitate, dar şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI