Scandal provocat de AUR în Parlament, în legătură cu proiectul privind prevenirea separării copilului de familie

PSD a transmis, miercuri, referitor la proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie împotriva căruia AUR a protestat, că acest partid a votat în unanimitate iniţiativa legislativă şi a publicat în acest sens avizul favorabil la proiect al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi al cărei preşedinte este deputatul AUR Dan Tanasă.

 „AUR a votat în comisii în unanimitate proiectul cu copiii! Terminaţi cu minciuna şi manipularea oamenilor! Şi era normal să o voteze, pentru că este o lege bună care vizează prevenirea abandonului copiilor şi sprijinirea familiilor vulnerabile. Adică ceea ce ar face orice om normal!”, arată o postare de miercuri, pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

Social-democraţii mai spus că „tot scandalul făcut astăzi, instigarea hoardelor de huligani să tragă de porţile Parlamentului, a fost doar un circ ieftin al unor oameni interesaţi doar de voturi şi nu de viaţa, de viitorul copiilor şi al familiilor vulnerabile!”.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie. Iniţiativa legislativă prevede şi înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului. Legea merge la promulgare.

La dezbaterea propunerii legislative, deputaţii AUR au protestat faţă de acest proiect cu pancarte înscrise cu mesaje precum „Ajutăm familia, nu furăm copiii”, „Opriţi jaful naţional”. Partidul AUR a susţinut că proiectul de lege ar promova măsuri similare celor din ţările nordice, acolo unde autorităţile pot lua un copil din sânul familiei.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI