Pericol de explozie pe o șosea din Neamţ: Trafic oprit complet pe DN 2 Bacău-Roman, după ce o cisternă cu motorină s-a răsturnat

Traficul rutier este oprit, joi, pe ambele sensuri ale DN 2 Bacău-Roman, în zona localităţii Secuienii Noi, judeţul Neamţ, unde o cisternă cu motorină s-a răsturnat şi există pericol de explozie. Şoferul primeşte îngrijiri de la echipajul SMURD.

”Prin apel la 112, în jurul orei 10:35, pompierii au fost înştiinţaţi despre producerea unui eveniment în comuna Secuieni în urma căruia o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara părţii carosabile. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Roman cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Până la sosirea pompierilor, conducătorul auto s-a evacuat. Acesta primeşte îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD”, a transmis ISU Neamţ.

Potrivit sursei citate, pompierii au acţionat pentru deconectarea bornelor bateriei pentru a evita producerea unui incendiu. De asemenea, se acţionează pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor pentru evitarea producerii unei explozii.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că o autocisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara carosabilului pe DN 2 Bacău-Roman, în afara localităţii Secuienii Noi, judeţul Neamţ.

În urma accidentului, nu sunt persoane rănite, şoferul reuşind să iasă singur din cabină, a precizat IPJ Neamţ.

Traficul este oprit temporar (pentru aproximativ 60 de minute), ca măsură de siguranţă, fiind prezente scurgeri de combustibil din încărcătură. În zonă este pericol de explozie, a transmis IPJ Neamţ.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI