Ciucă, întrebat dacă ar fi vicepremier în Guvernul Ciolacu: Sunt cel puţin trei opţiuni. Poate fi şi aceasta o opţiune

Nicolae Ciucă a precizat că analizează mai multe opţiuni, după ce nu va mai fi premier din luna mai când va avea loc rocada guvernamentală şi Executivul va fi condus de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Preşedintele PNL nu a exclus variata să ocupe funcţia de vicepremier în noul Guvern, însă a adăugat că analizează cel puţin trei opţiuni, după încheierea mandatului.

 „Sunt mai multe opţiuni pe care le analizez şi, în funcţie de finalul mandatului, voi lua o decizie. Sunt cel puţin trei opţiuni. Poate fi şi aceasta o opţiune”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat, joi într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu membrii PNL Gorj, dacă ar fi vicepremier în Guvernul condus de Marcel Ciolacu, după rotativa guvernamentală.

Liderul liberalilor afirmase, la întrevederea cu membrii PNL Gorj, că rotativa se va desfăşura „în linişte şi aşezat”.

 „Nu există altă formulă politică pentru că, deşi vorbim de politică, are şi oleacă de aritmetică la bază, aritmetica parlamentară, care este dată de suma voturilor. Acum când vorbim, realitatea ne confirmă că nu există altă formulă politică şi tot realitatea bazată pe nevoia de stabilitate ne obligă în continuare să dăm dovadă de responsabilitate şi să finalizăm, într-un parteneriat politic, aşa cum l-am angajat atunci când am promis constituirea coaliţiei şi asigurarea funcţionării ei. Ca atare, rotativa guvernamentală se va produce la sfârşitul lunii mai. Încă mai analizăm şi, în funcţie de cum se va întâmpla, facem în aşa fel încât toată această rocadă să se producă în linişte şi aşezat. Sper ca electoratul să înţeleagă că în sfârşit avem o clasă politică pe care nu o interesează altceva decât stabilitatea ţării şi acea punere în aplicare a măsurilor despre care vorbim şi pe care le predicăm de fiecare dată când venim în faţa electoratului”, a explicat Ciucă.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI