Erdogan suferă de o ”gripă intestinală”. Președintele turc vrea să-şi reia campania ”cu voia lui Allah”

Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan, în vârstă de 69 de ani, care îşi face campanie cu surle şi trâmbiţe în vederea unei realegeri la 14 mai, şi-a anulat miercuri angajamentele publice din cauza unui virus intestinal şi a anunţat că-şi reia joi programul, ”cu voia lui Allah”, pentru a inaugura prima centrală nucleară din Turcia, relatează AFP.

Şeful în exerciţiu al statului, care se află la putere de 20 de ani, a fost nevoit să-şi întrerupă marţi seara un interviu televizat, în direct, din cauza unei ”gripe intestinale”.

”Mă voi odihni acasă azi, la sfatul medicilor”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter liderul turc.

”Din nefericire, nu ne vom putea întâlni cu fraţii noştri din Kirikkale, Yozgat şi Sivas azi (miercuri). Le cer scuze tuturor”, a scris pe Twitter Erdogan, enumerând localităţile din Anatolia centrală în care urma să susţină discursuri.

El a susţinut trei discursuri de campanie marţi, cu mai puţin de 20 de zile înaintea alegerior prezidenţiale şi legislative – pe care sondajele le anunţă foarte disputate.

Marţi seara, în urma unei întreruperi de 15 minute a emisiunii în direct, Recep Tayyip Erdogan a revenit pe post, palid, cu ochii roşii şi şi-a cerut scuze pentru că este bolnav.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI