Ciolacu, despre salariile bugetarilor: Vorbim de cumulul de salariul şi pensie specială, numai de zona bugetară. Dacă depăşeşti salariul brut al preşedintelui e normal să vii cu o impozitare suplimentară

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat marţi la Parlament despre discuţiile din coaliţei că vorbim de cumulul de salariul şi pensie specială, numai de zona bugetară, el precizând că dacă prin acel cumul depăşeşti salariul brut al preşedintelui, e normal să vii, dacă e constituţional, cu o impozitare suplimentară.

Întrebat despre cumulul pensie-salariu, Marcel Ciolacu a spus că sunt două drepturi prevăzute în Constituţie, la muncă şi la pensie. ”Legiuitorul nu poate interveni să ia acest drept. Pe această discuţie, sub nicio formă în ordonanţă, nu putem să prinde cumul pensiei cu salariul. Au fost mai multe discuţii privind constituţionalitatea acestui demers. Atunci am discutat mai multe variante. Din punctul meu de vedere, sunt cazuri în care faci cumul, dar ai o pensie de 2.000 de lei şi eşti şi portar la o primărie – eu nu pot lua dreptul acelui om să-şi acopere minimum necesar familie”, a spus el.

”Vorbim de cumulul de salariul şi pensie specială. Vorbim numai de zona bugetară. În acel moment, dacă prin acel cumul, depăşeşti salariul brut al preşedintelui, care e aproximativ 25.000 de lei, e normal să vii, dacă e constituţional, cu o impozitare suplimentară, pentru că sunt două venituri de la bugetul statului… În lege nu poţi să treci numai pe cei care au şi componentă specială în pensie, nu poţi interzice numai la unii. Eu cred că abordarea corectă e zona de impozitare, pe praguri”, a spus Ciolacu.

El a menţionat că zona de privat nu a fost discutată.

”A fost vorba de veniturile numai de la statul român”, a explicat Marcel Ciolacu.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI