Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe

Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Lilian Darii, a fost convocat marţi la Ministerul rus de Externe, după ce un angajat al Ambasadei ruse de la Chişinău a fost declarat, săptămâna trecută, persona non grata, relatează agenţia TASS.

Agenţiile ruse de presă au transmis imagini cu sosirea ambasadorului moldovean la MAE rus.

Ulterior, RIA Novosti a scris că ambasadorul moldovean Lilian Darii a părăsit sediul Ministerului rus de Externe şi a declarat că întâlnirea „a fost constructivă”, scrie NewsMaker.

Săptămâna trecută, Ambasada Rusiei în Republica Moldova a calificat expulzarea diplomatului rus drept un „act neprietenesc”. Ambasadorul Moscovei în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, convocat şi el săptămâna trecută la MAE de la Chişinău pentru a i se comunica decizia, a declarat că nu a primit un răspuns clar la întrebarea privind motivele acestui gest.

Decizia a fost luată urmare a situaţiei create pe Aeroportul din Chişinău în a doua zi de Paşte, când liderului republicii ruse Tatarstan, care voia să participe la o acţiune cu iz electoral în regiunea Găgăuzia, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Deşi fusese avertizat că aşa se va întâmpla, Rustam Minnihanov nu a renunţat la deplasare, iar în momentul în care, pe aeroportul Chişinău, nu a fost lăsat să intre, membri ai delegaţiei care îl însoţea au fost agresivi cu angajaţii Poliţiei de Frontieră, a relatat preşedintele parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, într-o emisiune televizată.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI