Elon Musk anunţă propria companie de inteligență artificială

Celebrul antreprenor Elon Musk a confirmat înfiinţarea unei companii de inteligenţă artificială şi a vorbit despre obiectivul acesteia.

Într-un interviu pentru Fox News, Elon Musk a recunoscut că şi-a înfiinţat propria companie specializată în inteligenţă artificială şi spune că vrea să creeze o alternativă la OpenAI şi Google.

Antreprenorul are de gând să numească viitorul chatbot TruthGPT, iar scopul acestuia va fi acela de a căuta mereu să spună adevărul şi să înţeleagă natura universului.

Musk este conştient că porneşte cu întârziere în această cursă şi că rivalii săi, mai ales Open AI şi Microsoft, au deja un avantaj important.

Recent, s-a aflat că Elon Musk a depus actele pentru înfiinţarea unei companii numite X.AI, specializată în inteligenţă artificială. Pentru această companie, antreprenorul a cumpărat deja mii de plăci video care să ajute la procesarea sarcinilor de AI.

Viitorul chatbot al lui Elon Musk ar putea fi antrenat cu ajutorul cantităţii enorme de date deţinute de Twitter, însă asta ar putea să însemne că răspunsurile chatbot-ului ar putea depinde de calitatea postărilor de pe reţeaua socială.

Musk a finanţat Open AI la începuturile companiei, însă a renunţat după ce nu a primit conducerea acesteia.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI